x
   

İBB'nin Klasik..,

7 Kasım 2022 Pazartesi , 19:23
Okunma: 1879
0 Yorum

YANITI !!!


".., 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Bilgi Edinme Hakkının Sınırları Bölümünde Özel Hayatın Gizliliği başlıklı 21. Maddesi
doğrultusunda fuzuli şagil işletme tarafından Belediyemize ödenen ecrimisil tutarı bilgisi verilememektedir."

Ne zamandan beri belediyenin kasası ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ OLDU?

Özel hayatın gizliliği maddesi belediye kasasına giren tutar değildir!

Bu soruya cevap vermemenin iki nedeni olabilir;

1-Ya ecrimisil almıyorsunuz

2-Ya da çok komik bir tutar olduğu için açıklamak istemiyorsunuz,

Bizim çok güzel bir arşivimiz var,

Her gelen yanıtı dosyalarız,

Sabırla sorularımızı yineleriz,

Sonrasında suç duyurularımızı yaparız,

Bize başka seçenek bırakmadınız,

Biz her daim dersimizi çalışırız,

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı Haluk KARABULUT verdiğiniz cevaptan ötürü umarım başınız  ağrımaz,

Sayıştay Denetcileri tarafından hazırlanan bulgu raporlarına geçmiş bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum;

"Belirtilen mevzuattan da anlaşılacağı üzere, ecrimisil bir kiralama yöntemi olmayıp, kamuya ait taşınmaz malların işgali ve bu işgalin tespiti sonucunda önceki kullanıma dair bir tazminattır. 2886 sayılı Kanunu’nun 75’inci maddesinin dördüncü fıkrasında da belirtildiği üzere, işgal edilen taşınmaz mal için mülki amire talepte bulunulması ve mülki amirce söz konusu taşınmazın 15 gün içinde tahliye ettirilmesi esastır.
 
Ayrıca işgalcinin tahliye ettirilmemesi ve ecrimisil bedelinin kira ödemesi gibi ileriye yönelik devam ettirilmesi, 2886 sayılı Kanun’un taşınmaz kiralamalarında ihale yoluna gidilmesi gerektiğini ifade eden amir hükümlerine de aykırıdır.
 
Bu itibarla, mülkiyetleri Belediyeye ait olup işgal altında olan bütün taşınmazların tespit edilerek tahliye yoluna gidilmesi ve ecrimisilin bir kiralama yöntemi olarak kullanılmayıp kuruma ait taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale yapılmak suretiyle kiralanması gerektiği değerlendirilmektedir."

Ne diyorsunuz Sayın Emlak  Yönetimi Dairesi Başkanı Haluk KARABULUT!
 
Devam ediyoruz,

Özel idare tarafından 23 şubat 2010 tarihinde yapılan Pınarbaşı pisti ihalesi yıllık 250 bin 100 TL kiralanan. 2014 Yılında Özel idarenin kapanmasıyla Pınarbaşı Pistinin Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesine geçen, Pınarbaşı Pistinin Anlaşılıyor ki; 

1- İL ÖZEL İDAREDEN, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GEÇMESİNDEN SONRA İHALESİ YAPILMAMIŞ
 
2-PINARBAŞI PİSTİNİN İŞETMECİSİNİN KİRA KONTRATI YOK ?

3-İŞLETMECİNİN İZMİR BÜYÜKŞEHİRE NE BEDEL ÖDEDİĞİNİ ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ BAHANESİ İLE VERMEMEKTEDİR. KAMUNUN MALINI KİRAYA VERMEDEN VE KİRA KONTRATI OLMADAN İŞLETMECİYE TESLİM EDECEKSİN AMA BİLGİ VERMEYECEKSİN. , BU İŞTE BİR TUHAFLIK VAR.
 
4-İŞLETMECİ 2015 YILINDAN BU YANA İHALESİZ VE KİRA KONTRATI OLMADAN NASIL FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR? 
 
5-GÖRÜLÜYOR Kİ İŞLETMECİ PINARBAŞI PİSTİNE HİÇBİR KAZANIMLAR KATMAMIŞTIR? ŞU ANKİ HALİYLE TRİBÜNLER VE SOSYAL TESİSLER HARABE HALİNDE GÖRÜLMEKTEDİR. AMA ORGANİZASYONLAR DÜZENLEYEREK  ORGANİZASYON KATILIM YAPANLARDAN VE TESİSE GİREN SEYİRCİLERDEN ÜCRET ALMAYA KAFETERYA İŞLETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR. KAFETERYA NIN RUHSATI VARMIDIR?  

6-SAYIŞTAY RAPORUNDA YER ALAN ''İzyarış Ltd Şti ile gerek İzyarış Ltd Şti’nin kiracısıyla yapılan kira sözleşmelerinde pistin kullanılması için yapılacak temizleme, bakım onarım ve ıslahın kiracıya ait olduğu hüküm altına alınmıştır. Ancak yapılan tahsis sonucunda pistin güzergahı değiştirilmek zorunda bırakılmış ve idare tarafından pistin bir kısmı yeniden yapılmış olup kalan kısım içinde kiracı tarafından yapılması gereken tadilat zorunlu hale getirilerek idare tarafından yapılmıştır.''
 
Neden İzmirlinin parasını kişilerin özeli için harcanmıştır?

BURADAKİ DURUM KAMU ZARARI VARDIR.

7-YİNE RAPORDA GEÇEN '' Mezkur Kanun’un “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8’inci maddesinde; “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.” Denilmektedir.
 
AMA Büyükşehir belediyesi hukuka ve ihale kanununa uygun olarak vermemiştir.
 
8-Kulanım suresi bittiği halde organizasyonlar düzenleyerek, Motosiklet federasyonunun ve Otomobil federasyonundan aldığı yazılarla süresini uzatmaya çalışmaktadır. Ortaya atılan ilginç iddialar var  "işletmeci vali ile arası iyi olduğundan Vali ricası ile kaldığı söylentiler dolaşmakta ama bu işin kanuni karşılığı olmadığını Sayın Vali bilmiyor mu? Bu iddiaları atanlar  "bu işi kurcalamayın arkasında hükümet var, vali var"
 
Sayın valiyi tanırım böyle yasadışı işlemler için ricacı olmaz!
 
Yasaları çok iyi bilir Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yapmış bir kişidir,
 
Peki neden; İbb neden bu işletmeciyi tutmakta ısrar etmekte?  

9-İhalesi yapılmayan taşınmazda  tahliye işlemleri ne zaman başlanacaktır?
 
Kesin tarih verilemiyor!
 
İşletmeciye yapılan özel imkanlar kamu ihale kanuna aykırı. İhale yapılmadan ve kira kontratı olmadan kamuya ait olan yeri işletmeci gasp etmiş durumda değil midir?
 
Belediye görevlileri suç işlemektedir,
 
Kamu zararı oluşturmaya devam etmektedir. Eğer kamu malı tesise ücret vererek giriliyorsa işletmeci para kazanıyor ama belediye sadece bakıyor,

10-Sayıştay raporunda yer alan ".,kiracı tarafından yapılması gereken tadilat zorunlu hale getirilen tadilatlar işletmeci tarafından yapılmamıştır."

Biz uyarılarımızı yaptık üç kez bilgi edinme birimine sorduk, İzmir Cumuriyet savcılığından inceleme isteyeceğiz.
 
Sayın savcıya da ÖZEL  HAYATIN GİZLİLİĞİ BİLGİ VEREMİYORUZ MU DİYECEKLER?


Kaynak:

Etiketler:

  • İBBnin,
  • Klasik..,
  •