Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Neden gizliyorsunuz?

BEDK bizi haklı gördü!
 
İZOTAŞ ile ilgili Büyükşehir Belediyesine sorduğum sorular yanıtlanmayınca,
 
BEDK başvurumuzu yaptım,
 
BEDK bizi haklı gördü,
 
Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi sorularımızı yanıtladı,

“..,Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında olmadığı değerlendirilerek başvurunun reddedilmesi üzerine tarafınızca Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna yapılan itiraz sonucunda; Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun 14.05.2018 tarih, 2018/668 sayılı Kararı ile başvuruda yer alan (1), (2) ve (3) numaralı talepler konusunda başvurana bilgi verilmesi gerektiğine karar verilmiştir..,”
 
Cevabın tamamını yazımızın sonucunda sizlerle paylaşacağım,
 
Ancak sorularımız, yine tam anlamıyla cevaplanmadığı görülmekte!
 
Sn Yetkili
 
İZOTAŞ ile ilgili
 
1-Bilgi edinme soruma verilen cevapta daha önce İzmir Valiliği tarafından bir inceleme yapıldığı tarafıma bildirildi. Yapılan inceleme neticesi nedir ne karar çıktı.
 
Bu sorunun cevabını İzmir Valiliğine sormuşlar.
 
2-İZOTAŞ'IN inşaat ruhsatı hangi tarihte verildi?
 
Cevap; “25.08.1997 tarih ve 1997/12 sayı ile İmar Kanununun 26. maddesine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca inşaat ruhsatı düzenlendiği”
 
3-İZOTAŞ'IN Yapı Kullanma Belgesi hangi tarihte verildi?
 
Cevap “İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali binası için  daha sonra Bornova Belediye Başkanlığı tarafından Şehirlerarası Otobüs Terminali (Peronlar, satış ve bekleme üniteleri, teknik servisler, otel, yönetim büroları, dükkanlar vb.) için 08.05.2003 tarih, 1316 sayı ile ruhsat yenilemesi yapıldığı ancak yapı kullanma izin belgesi düzenlenmediği”
 
2003 yılından bugüne Yapı Kullanma Belgesi olmadan çalışmış. Peki, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi neden gerekeni yapmamış! Böyle bir şey olabilir mi?
 
4-Ruhsat eklerine uygun mu?
 
Bu sorunun cevabı 3. Sorunun cevabında var.
 
5-İZOTAŞ'IN belediye kaç para borcu vardır?

Bu soru yine cevaplanmadığından konuyu tekrar soracağız yine cevaplanmazsa tekrar BEDK gideceğiz. Yoksa borç tutarı çok olduğundan mı cevaplanmıyor?
 
Yukarıdaki sorularımın maddelere ilişkin cevaplanmasını isterken cevaplanmadığı takdirde BEDK gideceğimi üzülerek bildiririm. Diye yazmıştım ve BEDK Kuruluna müracaatımızı yaptık ve haklı görüldük.