Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Konak Pier'i incelemeye devam ediyoruz.

Çok yakında,çok büyük süprizimiz var!

 

Konak Pier’in tahsisi nasıl yapıldı diye incele yaptık.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Şehir Planlaması Teknolojik İşbirliği Merkezi A.Ş.’nin oluşturduğu Ortak Girişim Gurubu’na tarihi eser tescilli yapının korunması yükümlülüğü de vererek 17.10.1995 tarihinde tahsis edildi.
 
Belediyenin O.G.G. da bu parseller ve üzerindeki binaları SASKO A.Ş. ve haklarını devrettiği İZMER A.Ş.’ne restore etmek, işletmek ve devretmek ve bu tarihi bina içinde “Kültür ve Sanat Merkezi, Tiyatro ve Sinema Merkezi, Kütüphane ve Kitapevi Merkezi, Müzik Merkezi, Spor Eğlence Merkezi, Amfiteatr, Açık ve Kapalı Restoran Bölümleri ve Market, Yemek Stantları, Alışveriş Merkezi, Deniz Kenarı Kültürel Gezinti alanı, Deniz Kenarı Yeşil Şerit Dinlenme alanı, Marina” yapmak üzere kiraladı. 
 
Kira Sözleşmesi ise TDİ ( Türkiye Denizcilik İşletmeleri) ile 15.08.1996 yılında kiralandı.
 
Kira süresi 25 yıl.
 
Kira kontratında; “taşınmaz mallar üzerinde bulunan korunması gerekli Kültür ve Tabiat Varlıklarının korunma yükümlülüğü ile kullanma hakkı verilen OGG (Ortak Girişim Gurubu) olarak taahhüt edilecektir.”
 
1996 yılında teslim edilirken Askeriyenin bulunduğu alan tahsis kapsamında değilmiş. 2011 yılında Askeriyeden İZMER’E devrediliyor.
 
Bu konunun ayrıntılarını yakında sizlerle paylaşacağız, dosya incelendiğinde çok enteresan bilgiler  bizleri de şaşırtmakta.