Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Aytun Çıray'a soruyor ve yanıt bekliyoruz.

Baraj Havzalarımız gerçekten korunuyor mu?

 

Aytun Çıray İzmir Milletvekili olmasından dolayı İzmir’i ilgilendiren konuyu gündeme taşımasından dolayı kendilerini kutluyoruz. 

 
Ancak, Tahtalı Baraj'ında sadece Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından göz yumulduğu iddialarının dışında bizlerin kaleme aldığı koskoca bir okul faaliyete geçirildi. İzmir basını günlerce bu konuyu gündeme taşıdı, Yerel TV lerde yayınlandı. Sayın Çıray herhalde bu konuyu  duymadı görmedi.
 
Faaliyete geçirilen özel okulun açılımına yönelik  Gaziemir Belediyesi, ne yaptı biliyorlar mı?
 
Ya diğer kaçak yapıları herhalde bilmiyor?
 
İzmir’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat eklerine aykırı, yıkım kararı bulunan Orkide Yağ Fabrikasını da planladı. Askıya çıkan plana İzmir Büyükşehir Belediyesi itiraz yaptı mı, yapmadı mı biliyorlar mı?
 
Sayın Çıray bir soru önergesi vermeden önce, bizim belediyeler ne yapıyor,  bir soruşturun diyor ve ardından da ekliyoruz.  Biz size her konuda yardımcı oluruz. İzmir’e dair her bir plan elimizde mevcuttur.
 
Size katıldığımız tek bir nokta var, baraj havzalarımız gerçekten tam anlamıyla korunamıyor. Bunu ne merkezi hükümet yapabilmekte nede yerel yönetimler. Elbirliği ile doğamızın dengesini bozuyoruz.
 
Aytun Çıray’ın basın açıklaması;    
 
CHP İzmir Milletvekili-PM üyesi Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı basın açıklamasında; “İzmir'in en büyük su kaynağı olan ve şehrin içme suyunun neredeyse yarısını karşılayan Tahtalı Barajı koruma havzası, su kaybını ve kirliliği önlemek amacıyla koruma altına alınmıştır.” Diyen Çıray açıklamasının devamında ise;
 
“Medyada çıkan haberlere göre yasak olmasına rağmen  kaçak birçok ticari faaliyete de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından göz yumulduğu iddia edilmekte.” Diyerek İdris Güllüce’ye hitaben verdiği soru önergesinde;
 
1-Tahtalı Su Havzası'ndaki su koruma alanında, havzanın kirliliğine neden olacak kaçak yapılaşmalar yapıldığı iddiaları doğru mudur?
2-Tahtalı barajı havzası içerisinde ÇED raporu olmayan kaçak, ruhsatsız ve izinsiz yapılmış kaç işyeri bulunmaktadır?
3-Tahtalı Su Havza’sında ruhsatsız olarak faaliyet gösteren ve havzadaki içme suyunu yer altından çekerek yoğun miktarda su tüketip kirli sularını da havzaya boşalttığı iddia edilen firma tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise bu işletmenin faaliyetleri durdurulmuş mudur?