Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Gediz Elektrik Aboneleri DİKKAT !!!
H.Emre Özer

 

Oturduğumuz Apartmanın yöneticisiyim. Birkaç gün önce banka hesaplarını incelerken, her ay düzenli olarak gelen ve otomatik olarak ödenen elektrik parasının hesaptan çekilmediğini gördüm.

 
İlgili bankaya nedenini sordum... Acaba gözden kaçan bir durum mu söz konusuydu?
 
İnceleyip, döneceklerini söylediler.
 
Bir saat sonra, aradılar... “Gediz elektrikle indirim sözleşmemizin bittiğini ve yenilenmesi gerektiği” açıklamasını yaptılar.
 
Gediz Elektriği aradım... Neler olduğunu anlamam ve neden konuyla ilgili uyarılmadığımızı anlatmam ve telefondaki temsilcinin sorularımı, aynı zamanda şikayetimi anlaması yaklaşık 30 dakika sürdü.
 
Sonunda “Gediz Elektriğinin şubesine gitmem ve yeniden indirimli abone olmam için sözleşme imzalamam gerektiği” söylendi.
 
Yanıma, imza sirküleri ve Karar Defterini alıp Konak şubesine gittim.
 
Mahşeri bir kalabalık, insanlar, sıcaktan ve kalabalıktan bunalmış, bir tane danışacakları görevli yok.
 
Sıra için makineden fiş alıp ikinci kata çıktım. Ekrana baktığımda aynı gün 5 saat beklesem de sıra gelmeyeceği, ertesi güne sarkacağı anlaşılıyordu.
 
İnsafa gelen bir çalışan, “ertesi günü sabah 8'den önce gelip,sıra numarası almamı” tavsiye etti.
 
Bugün, 07.45 de gittim, hayretle benden önce sıra alan insanları gördüm. Demek ki aynı şeyler onların da başına gelmiş ve erkenden gelmişlerdi.
 
40 dakika bekledikten sonra güler yüzlü, kibar, genç bir hanım görevlinin masasına gittim.
 
Kısaca konuyu anlattım, nazikçe ilgilendi.
 
Ben indirimli sözleme imzalamayı beklerken, yeni bir yasayla apartmanların artık indirimden yararlanmayacağını ve normal abone olacaklarını söyledi.
 
Peki o zaman, telefon yada mail yoluyla neden bizlere ulaşmadınız, neden her ay sayaç okuyan görevlileriniz kanalıyla durumu açıklayan bir yazı bırakmadınız, daha önce yatırdığımız depozitomuz ne olacak, neden telefonda görüştüğüm kişi bunları anlatmadı sorularını sordum.
 
Yanıtlar ve vahametin boyutu;
 
“İletişim konusuyla ilgili yapacağım bir şey yok, sizinle telefonda konuşan kişi sanırım yeterli bilgilendirilmemiş, depozitonuz ise normal aboneliğe dönmeniz nedeniyle geri verilmeyecek.”
 
Peki, ben bunun farkına varıp, araştırmasaydım yani sözleşme yapmasaydım ne olacaktı diye sordum.
 
“İki ay sayacınız okunmayacaktı dolayısıyla ödeme yapılmadığı için elektriğiniz kesilecekti ve siz bu durumda mecburen gelecektiniz” dedi.
 
Tabi, elektrikler kesildiği için çalışmayan asansörler, hidrafor vb yaratacağı sıkıntılar bir yana üstüne açma-kapama parası ve faiz de çabası olacaktı.
 
Bu nasıl bir mantıktır, bu nasıl bir vurdumduymazlıktır, bu nasıl bir ayıptır?
 
Gediz Elektriğin abonelerini böyle mağdur etmeye ne hakkı var?
 
EPDK bunları hiç denetlemez mi? Hesap sormaz mı?