Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Aziz Başgan, Sen Vicdanlarda KAYBETTİN.
H.Emre Özer

 
Büyükşehir belediye başkanlığı yetmiyor Aziz Başgana, şans eseri elde ettiği iktidarın güç zehirlenmesiyle, hak etmediği o makama taşıyan örgütüne ve İzmir halkına, hizmet etmesi gerektiğini bir kenara bırakıp daha fazlasını istiyor.
 
İl başkanını, ilçe belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını, belediye meclis üyelerini, kongre delegelerini, il yönetim kurulunu da, o dayatıyor.
 
Sonra da namusu şerefi üzerine, karışmıyorum diye yemin etmez mi:))
 
Nereden alıyor o gücü?
 
CHP'nin belediye başkanlığından, yani oturtulduğu o koltuktan.
 
Aziz Başgan, o koltuk, İzmir’liye hizmet et, partinin felsefesini tabana yay ki İzmir örnek olsun, ülkenin diğer şehirlerinde de belediyeleri kazanalım, genel seçimlerde iktidar olalım diye verildiğinin,
 
Ya farkında değil, ya da umurunda değil.
 
Aziz Başganın hakkını yemeyelim; iktidar yanlısı müteahhitlere, güzel İzmir'imizin çehresini çirkinleştiren çok katlı ucubeler yapmasına destek vermesi,ne kadar da umurunda olduğunun ispatı değil midir?
 
Hele de güç karşısında ki yerlere kadar eğilmeler, hazırolda beklemeler, fuar açılışında, karşı tarafa şirin gözükeceğim diye örgütüne fırça atmalar, yine protokolde pek sevdiği iktidar yanlısı müteahhitleri yanına oturtup, İzmir milletvekillerini arka sıralara atmalar.
 
Bunların hepsi umurunda, Aziz başganın!
 
Gün geçtikçe betonlaşan, obezleşen, güzel şehrimiz.
 
Hafif raylı sistem yapacağım diye trafiği, en makul insanı bile çileden çıkaran uygulamalar. 
 
Tabi bu arada başgan beyin kulaklarını çınlatan, İzmir Halkı.
 
Zahmet olacak ama biraz umurunda olsun, Aziz Başgan Bey.
 
Yoksa, İzmir’in İ.M.Gökçeği olma yolundaki gayretleriniz görülmüyor değil.
 
Son yerel seçimlerde, müthiş öngörüsüyle, rahatlıkla kazanacağımız 8 ilçeyi bağırta bağırta kaybedilmesinde ki emeklerini unutmak mümkün mü, başgan beyin.
 
Ha gayret, yancılarınla birlikte, 18 ilçe ve İzmir'i de kaybetmeden durmak yok, üzerine vazife olmayan her işe karışmaya, güzel ve demokrat şehrimizin insanlarını çilen çıkarmaya devam et.
 
Ya yaptıklarına ses çıkarmayan veya nedense çıkaramayan genel merkez yönetimine, her türlü hoyratlığı yaptığın, çağrınca Menemen testisi gibi karşısında dizilen milletvekillerine ne demeli?
 
Şakşakçıların ve yancılarınla birlikte, hiçte hakkaniyet ilkelerine uymayan, sosyal demokrat bir partiye hiç de yakışmayan, ucuz ayak oyunlarıyla kazandığın seçime çok sevinme.
 
Sen vicdanlarda KAYBETTİN.
 
Yaptıklarını unutmayacağız, aklımızın ve vicdanımızın belleğine kayıt ettik.
 
Elbet bu koyu karanlığın bir de şafağı olacaktır.
 
 
"Düşsün senin tahakkümüne boyun eğen baş,
 
Kopsun seni -bir hak diye- alkışlayan eller!...."
 
Tevfik Fikret-1912