Kent AŞ henüz nefes alıyor deniliyor, makinaya bağlı artık. Beyin ölümü gerçekleşti..
2014-2019 döneminde eleman sayısının sadece 25 kişi arttığını biliyoruz.
2023 yılı Danıştay raporuna göre 953 olan personel sayısı, 2019 Nisan ayında 620 civarındaymış. 2019-2024 yılı arası 333 kişi işe alınmış…
Eleman alımını direkt yapan dönem Belediye Başkanı sorumlu olabilir mi?
Eleman alıyorsunuz ancak ücretlerini nasıl ödeyeceksiniz diye sormayan Sendikanın sorumluluğu olabilir mi?
2018 Mayıs ayında düzenli ödemesi durdurulan SGK prim ve Vergi borçlarının toplamı Sayıştay Raporuna göre faizsiz 328 Milyon TL ye ulaşmasından ( 1 yıllık kent AŞ ciro su kadar), ödememe kararı veren Dönem Belediye Başkanları sorumlu değil midir?
Aylık %2.5 faiz eklendiğinde devlete olan borçlar ödenemeyecek seviyeye gelmesinden Başkanlar Sorumlu değil midir?
2014 -2018 arası 44 Milyon TL zarar eden Şirket 2019-2023 arası 288 Milyon zarar ederken Sayıştay raporunda yazdığı gibi Mali Yapıyı İyileştirici tedbirler almayan Belediye Başkanı ve atadığı yetkililer sorumlu değil midir?
2023 yılında Belediyede görevli ihale dışı personel sayısı ( ihale dışı- direkt görevlendirme. maaşı belediyeden tahsil edilemeyen) 324 kişiye ulaşmış. Bu değer Mart 2019 da 18 kişiymiş ….
324 kişiyi Belediyenin farklı birimlerinde çalışsın diyerek alım yapan ve her alımda imzası bulunan Başkan sorumlu olabilir mi?
Bu kişilerin aldığı maaşlar kadar ek zarar oluşmasından ( 91 Milyon) Başkan sorumlu olabilir mi?
324 kişi Kent AŞ çalışanı olarak, Kent Aş işyeri olmayan yerlerde direkt görevlendirme (geçici görev olup Kent e dönmeleri gerekirdi)yapan ve bu görevlendirmelerde imzası bulunan Başkan ve imzası bulunmayıp sözlü oluru bulunan dönemin Personel Müdürünün sorumluluğu olmalı mıdır?
324 kişinin Belediyede görevlendirilmesine hiçbir şekilde karşı çıkmayan Sendikanın Sorumluluğu olabilir mi.?
Kent AŞ de kadrosu olan elemanın geçici görev ile geçici süre ile Belediye de çalışması gerektiğini bilmez mi Sendika. Bu şekilde alımlar gerçek Kent çalışanının maaşını aksatacağını düşünmüştür mutlaka Sendika çıkarları için sessiz kalmayı seçmiştir.
Yapılan bordrolardan anlaşıldığı üzere kapsam dışı personele yapılan ücret zamlarını brüt maaşa katmayıp, emekliliklerinde daha düşük maaş almalarına neden olan ve kendisi için yapılan aynı ödemeleri brüt maaşı içinde gösterip yüksek maaş ile emekli olan departman Müdürüne ek yetkiler veren Yeni dönem belediye Başkanı sorumlu olabilir mi?
Restoran / cafe işletmeciliği yapan bir şirket de personel sayısı ve personel giderine Karar veren sadece başkanlardır. Personel maaş zamlarının çok olmasını isteyen Sendika kazancın personel giderine yetmeyeceğini görmemiş midir?
Yoksa Belediye bir çözüm bulur rahatlığı ile mi hareket etmişlerdir. Nasıl olsa Devlet.
Sigorta giderleri, yakıt giderleri, araç bakım giderleri, yedek parça giderleri, kırtasiye -ofis vs… giderlerindeki yıllık artışları sorgulamayan, izlemeyen. Sigorta şirketinin siyasi ayağını göremeyen Üst yöneticiler sorumlu olabilir mi?
Belediyelerin ve şirketlerinin zararını arttıran seçilen/ atanan yöneticiler, pardon deyip ödül olarak üst göreve atandığında defterler kapatılacak mı?
Bu kaderimiz mi?
Bu itirazımız elbette TBMM , Merkezi hükümet ve tüm Bakanlıklar ,içinde geçerli..
Değişmeli artık …Ne kadar yetki verildi ise o kadarda sonuçtan sorumlu olmalılar ..
Haldun Ertan 18.04.2025