1. Haberler
  2. Yerel
  3. İNANILMAZ İDDİALAR!!!

İNANILMAZ İDDİALAR!!!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka belediyesi ile ilgili inanılmaz iddialar geliyor,

İddia önem arz ettiği için konuyu İçişleri Bakanlığına aynen yazdık,

Umarız bu vahim iddilar doğru değildir.

“Nivent Hanım merhaba


Daha önce şantiyede biz şoförlerin bildiği, dile getirdiğimiz de görmezden gelinen ama sizin cesur ve gerçek olduğunu bildiğimiz yazılarınızda sonra bizimde size bildirmek istediğimiz bazı durumlar var. En önemlisi her yıl yapılan bazen altı ayda bir yapılan hep aynı bir iki firma arasında dönen mazot ihaleleri biz buna uçan mazot diyoruz.


Nivent Hanım uzun zamandır süren ama son beş yılı bile araştırılırsa ortaya çıkacak bir hırsızlık var.

Şöyleki yaklaşık maliyeti önceden bilen firma ihaleyi alır örnegin t…ar firması,


Tonajda bellidir örneğin 300 ton(rakam sadece örnek), ancak bu firma belediyenin bu kadar tüketmeyeceğini de bilmektedir. O yüzden verdiği fiyatı kümülatif de düşük kalır. Ama hikaye başka asıl olay şu ki, fatura örneğin 300 ton kesilir, irsaliyede öyle


Eğer incelenirse birimdeki bilgisayarda 300 ton mazot harcanmış gözükür. Ancak iş öyle değil, Karşıyaka Belediyesi nin bütün araçları kamyonları,iş makineleri,binek araçları şantiyeye gelip benzinlikten mazotlarini doldurur ve fişi imzalarlar. Bu fişte araç plakası kilometresi yazar.


Şimdi olay şu bu tüm araçların bir yıl boyunca aldıkları mazot miktarı ve kilometresinin kayıtlı olduğu fişler toplandığında ne hikmetse ihaleyle alınan mazot miktarı ile kullanılan mazot miktarı arasında ciddi fark bulunmaktadır. Fatura edilen ve parası ödenen mazot örneğin 300 ton ise aslında kullanılan 200 tondur. Arada uçan 100 tona biz uçan mazot diyoruz . Ayrıca Desek hizmetleri müdürlügundeki bilgisayara müdahale ile buda 300 ton tüketim gösteriliyor. Arada bir bu göreve atanan dürüst görevliler buna uymayinca görev yerleri değiştirildi. Şimdi eğer titiz bir inceleme başlatılırsa yani plaka numarası, kilometre kontrolü ve alınan mazot miktarı yazan fişler bir tarafta, kesilen fatura diğer tarafta tonlarca ve milyonlarca uçan mazot yolsuzluğu orada durmaktadır .


Bu arada Karşıyaka Belediyesi nin ödeme ortalaması bir yıldan fazla iken bu akaryakıt firmasının ortalaması neden üç aydır.


Aslında önceki yıllarda bu şikayete konu olmuştu o zamanki yazılım programı olan olgu yada probelde bu fişler taranmış bu yolsuzluk ortaya çıkmıştı ancak görünmeyen bir el üstünü kapatmıştı. Artık size güveniyoruz. Lütfen ilgililer tüketilen mazot fişleri ile ödenen faturayı bire bir karşılaştırsınlar, bu ancak ciddi bir soruşturmayla açıklığa kavuşur. Son 5 yıldır. Saygılarımızla”

5
harika
Harika
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
duygulu
Duygulu
0
komik
Komik
0
m_thi_
Müthiş
İNANILMAZ İDDİALAR!!!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gaze-temiz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin