1. Haberler
  2. Yerel
  3. BİRLİK OTEL DOSYASI 3

BİRLİK OTEL DOSYASI 3

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yasaya göre başkasına ait taşınmazlar üzerinde bulunan yapılara yapı kayıt belgesi verilmeyeceği açıkça belirtilmiş, belediyeye ait taşınmaz üzerinde ise başkaları tarafından bir yapı inşa edilirse o kişilerin yapı kayıt belgesi alabileceği ve hatta belediyenin daha sonra bu yapıyı bu kişilere satmak zorunda kalacağı düzenlenmişti. Ancak İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğince işletilen ruhsatsız otelin bulunduğu bina İzmir Büyükşehir Belediyesince yapılmış ve o şekilde kiraya verilmişti. Bu 1998 yılında düzenlenen kira sözleşmesinden açıkça görülebiliyordu. Gayrimenkul doğrudan işletilmek üzere otel olarak kiraya verilmişti. (Videoda esnaf odası yöneticisi yapının 25 yıl önce otel olarak kiraya verildiğini teyit ediyor Nivent hanım

Zaten yapı kayıt belgesi bu nedenle Büyükşehir Belediyesince yapılan başvuru neticesinde iptal edilmişti. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16 ncı maddesinin 7 nci fıkrası uyarınca Hazineye ait taşınmazlar ve 8 nci fıkrası uyarınca da mülkiyeti Belediyeye ait olan taşınmazlar üzerinde 31/12/2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapı inşa edenler bu yapıları için Yapı Kayıt Belgesi alabilecektir. Yani, yapı sahipleri, Hazineye veya belediyeye ait taşınmazlar üzerinde bulunan ve ancak kendilerine ait olan yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alabileceklerdir. Mülkiyeti Hazineye veya Belediyeye ait olan taşınmazlar üzerinde bulunan ve yine mülkiyeti Hazineye veya Belediyeye ait olan yapılar için ise yapı sahibi olmayan kişiler tarafından ve bu arada kiracılar tarafından Yapı Kayıt Belgesi alınarak Geçici 16 ncı madde hükümlerinden faydalanılması mümkün değildir.” yönünde belediyelere vermiş olduğu görüşü de bu aykırılığı açıkça düzenliyordu.

Üstelik bu uygulama ile belediye taşınmazını istem dışı kaybetme tehlikesi ile de karşı karşıya kalıyordu!


Koltuğu her şeyden değerli Büyükşehir Belediyesinin bürokratları derhal bu yola başvurup hukuken geçersiz olan ve bu nedenle iptal edilmiş bulunan yapı kayıt belgesini tekrar geçerli
hale getirmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yazışmalara başladılar. Ve ne yapıp edip işi kılıfına uydurarak daha önce iptal edilmiş yapı kayıt belgesinin geçerli olduğuna dair bir yazı aldılar.

Sonra kopsun gümbürtü! 25 yıllık sorunu çözdük, çözümcü başkan vb. hikayeler!

Bütün mesele Tunç Soyer’in politik piarını yapma gayretiydi. Başkan İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ile yakın ilişkiler içindeydi ve oradan politik olarak güç alıyordu. Bunu pek çok haberden görebilirsiniz. (Birkaçı aşağıda nivent hanım)

İşin fenası bu imar yönünden hiçbir güvenliği olmayan, mevcut yapıların statik durumu belirsiz olan yapıya can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde konaklama amaçlı faaliyet yürütülen otel ruhsatı verilmesidir. Yapı kullanma yoktur, hukuka uygun yapı kayıt belgesi yoktur.

Bina kaçak ve tehlikeli durumdadır ve misafir ağırlamaktadır.

Daha da fenası İzmir Büyükşehir Belediyesinde işyeri ruhsatlarını nihai olarak Genel Sekreter Yardımcısı imzalar. Ancak bu işin piarı çok kiymetli görüldü ve büyük bir merasimle, basın açıklamasıyla işyeri ruhsatı Tunç Soyer’in imzasıyla verildi!

Sonrasında Tunç Soyer ve ekibi büyük bir iş başarmış gibi İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri ile birlikte basına poz verdiler..

DEVAM EDECEĞİM,

Bu arada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iptal edilen Yapı Kayıt belgesi hangi nedenden yeniden verildiğine dair sorularımı hazırlıyorum.

Tarafıma yollanan iddialar gerçekten önemli bu iddiaların doğruluğu ya da sadece bir iddiadan ibaret olduğu ortaya çıkacaktır mutlaka!

0
harika
Harika
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duygulu
Duygulu
0
komik
Komik
0
m_thi_
Müthiş
BİRLİK OTEL DOSYASI 3

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gaze-temiz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin