x
     

2015 yılından bugüne..,

21 Aralık 2017 Perşembe , 20:34
Okunma: 3293
0 Yorum

hep aynı cevaplar!!!

 

Barankaya Tesisleri ile ilgili, Gaziemir Belediyesine Bimer üzerinden sorduğumuz 3 Kasım tarihli yazımız, en nihayetinde gecikmelide olsa geldi,

 
Gelen yanıt;
 
03.10.2017 tarihli 1701460760 başvuru sayılı BİMER E-Posta dilekçenizde bahse konu; İzmir ili Gaziemir ilçesi 793 ve 794 parsel üzerindeki yapılar ile ilgili havaleniz tetkik edilmiştir. İlgili alanda bulunan yapıların ruhsata bağlanabilmesi için taşınmaz sahibi tarafından arsa düzenleme başvurusu yapılmış olup süreç takip edilmektedir. Ruhsat ve Denetim İşleri Müdürlüğümüzce BARANKAYA TESİSLERİ isimli işyerinin yerinde yapılan incelemede işyeri sahibi tarafından boşaltıldığı. İmalata yönelik bir faaliyet olmadığı tespit edilmiş olup işyeri ile ilgili olarak Ruhsatlandırma yapılmamıştır. Bilgilerinize arz ederiz
 
Bu cevap bana 2015 yılında verilen cevabı anımsattı,
 
Sayın; Nivent KURTULUŞ
“Bilgi edinme Kanunu gereğince göndermiş olduğunuz E-posta şikayet dilekçeniz konu olan ve İlçemiz Eskiizmir Caddesi Uzundere Çöp Fabrikası yanı adresinde bulunan Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi Anonim Şirketi” unvanlı işyeri ruhsatsız faaliyetinden dolayı 19/05/2015 tarihinde mühürlenmiş ve ticari faaliyeti engellenmiştir.3962/31 Sokak No:95 adresinde bulunan Ginal İnşaat Hafriyat Taah. Beton San.Tic.Ltd.Şti.(Barankaya) unvanlı işyeri ile ilgili olarak ise ruhsatlandırma çalışmaları başlatılmış olup yasal süre devam etmektedir. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.” Dedi
 
2015 yılından bugüne YASAL SÜRE devam etmektedir,
 
Ruhsatlandırma çalışmaları devam etmektedir, 
 
Pek merak etmekteyim, bu nasıl bir ruhsat ki hala çalışmalar devam etmekte!
 
2015 yılında Gaziemir Belediyesi'nden bir cevap daha geldi, bu cevap epey bir ilginç;
 
Sayın; Nivent KURTULUŞ
“03/08/2015 Tarihinde Bilgi Edinme Kanunu Gereğince göndermiş olduğunuz E-posta dilekçeniz incelenmiş olup;  Barankaya şirketinin faaliyet gösterdiği alan İlçemiz sınırlarında değil Karabağlar Belediyesi sınırlarında kaldığından dolayı ilgili işyerine tarafımızca tesis edilen bir işlem bulunmamaktadır. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.” Dedi.
 
Aylar evvel Barankaya ilçenizde idi ve “Barankaya tesisinin ruhsat alması için gerekli yasal işlemler devam etmekte olup, yasal süreç tarafımızdan takip edilmektedir” derken ne vakit ilçenizden ayrıldı?
 
O tarihlerde Temiz İzmir Derneği yayın organı Gaze-temiz.com adresinde yayınladık.
 
 
Şimdi ise gelen cevapta;
 
“İlgili alanda bulunan yapıların ruhsata bağlanabilmesi için taşınmaz sahibi tarafından arsa düzenleme başvurusu yapılmış olup süreç takip edilmektedir.”
 
Sorularımızın tamamını sizlerle yazımızın sonunda paylaşacağım, ancak Gaziemir Belediyesi yetkililerine sormak istediğim sorular var,
 
Öncelikle ilçenizde bulunan Barankaya Tesisleri ile ilgili bizim şikayetimizden önce, neden bir işlem yapılmadığı konusunda bir açıklamanız var mı?
 
Süreç devam ederken, İmar Kanunu gerekleri yerine getirildi mi?
 
32 ve 42. Maddeler uygulandı mı?
 
Encümene havale edildi mi?
 
Yürürlükteki tüm alt ve üst ölçekli planlarda ilgili parseller ve çevresi ağaçlandırılacak alan vasfında değil midir?   
 
Ağaçlandırılacak Alanlar da yapılaşma izinleri 1/25000 İzmir çevre planında açıkça belirtilmiştir (tarımsal ve hayvansal) amaçlar dışında ki o da 250 m2 geçmeyecek şekilde herhangi yapı izni verilemez arsa düzenlemesi yapılamaz   
 
Ruhsat ve Denetim işleri müdürlüğü aynı alandaki 15 yıllık kaçak batıbeton tesisini görmemiştir.
 
2015 yılından bugüne yaptığımız yazışmalarla,  en azından Barankaya Tesislerini, inceleme fırsatı olmuştur değil mi?
 
Ben görmedim bilmiyordum diyemez!!!
 
Yerin boşaltıldığı bildirilmekte, gelen cevabı o bölgede yaşayanlar yolladım, onlar “boşaltılan bir şey yok” dediler,
 
Ben Barankaya tesislerini yakından hiç görmedim, ama belediye yetkilileri ile yerinde görmeye seve seve gelebilirim.
 
Bizim derneğin kuruluş amacı bu!
 
İmar mevzuatına göre, Yasa ve Yönetmeliğe göre burası ruhsata bağlanamaz,
 
O bölgede yaşayan halk diyor ki;
 
“Halil İbrahim Başkan, zeytin severlik fidan dağıtarak olunmaz mevcut zeytinlik alanlar korunarak olur ha bir teklif daha başkan ne zaman ister ne zaman uygunsa beş dakikasını bu zeytin katliamını görmek için ayırırsa kendi ilçe sınırlarında kalan Evka7 otobüs son durağından biz ona göstermeye hazırız öyle fidan dağıtarak zeytine yalandan sevgi gösterisi yapılmaz...Tüm bu yazdıklarımın her bir satırına kefilim er meydanı pehlivan kaçmaz...”
 
2015 yılından bugüne, ilgili belediyesi, büyükşehir belediyesi, İzmir Valiliği gerekeni yapmadığı içim Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne 205 yılından gelen cevapların tümünü yollayarak ilgililer hakkında soruşturma açılmasını isteyeceğiz.
 
Bimer 
03.10.2017
1701460760 
Sn Yetkili 
Aşağıdaki sorularımın Gaziemir Belediyesinden cevaplanmasını istiyorum.
 
İzmir ili Gaziemir ilçesinde bulunan 793 ve 794 parsel üzerinde yıllardır faaliyetlerine devam eden BARANKAYA Tesisleri ile ilgili 
 
 
1- 24.08.2017 tarihli 1701236900 başvuru sayılı BİMER E-Posta dilekçenizde bahse konu; Barankaya Tesisleri isimli İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı bulunmadığı tespit edilmiş olup; söz konusu işyeri hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Bilgilerinize arz ederiz." Cevabından sonra yapılan iş ve işlemler nedir?
2- Yapı tatil zaptı tutulmuş mudur?
3- Derneğimize gelen ihbarlarda Barankaya tesislerinin çalışmaya devam ettiği bildirilmekte. İşlemler başlatılan yer nasıl faaliyetlerine devam edebildiği konusunda ayrıntılı cevap beklemekteyim.
4- Söz konusu alan üzerinde ruhsat alınması mümkün değildir çünkü ağaçlandırılacak alanda kaldığı bilinmekteyken ruhsat alması mümkün değildir. 
5- Zeytin Koruma Kanunu var iken böylesi bir tesise her gün onlarca kamyon ile faaliyetlerine nasıl devam edebildiğinin açıklayıcı bilgisini istiyorum.
 


Kaynak: