x
     

Rantın karşısında kimse duramıyor.

10 Aralık 2014 Çarşamba , 21:39
Okunma: 3353
1 Yorum

Aslında bu konuda kitap yazabiliriz!

 

Doğuş ve Orjin Grup ortaklığı, İzmir’de İstinye Park AVM projesi yine gündeme geldi.

Açılan soruşturmaları, birer birer bertaraf edildi sanılmakta, oysa halen ortada Sayıştay’ın düzenlediği bir rapor var.
 
Daha yolun başındayken bile, Doğuş Gayrimenkul o kadar kendinden emindi ki, almadığı yerleri bile aktiflerinde göstermekten çekinmedi.
 
Haklıydılar, aktiflerinde olmayan yerleri birer birer almayı başardılar.
 
Sanayi Bakanlığı inceleme başlattı mı bilmiyoruz ama öğreneceğiz, eğer soruşturma başlatmadılarsa, mutlaka başlayacaklardır. Bu konuda bilgi edindikçe sizlerle paylaşacağız.
 
İstinye Park’ın çelişkilerini sizlerle paylaştıktan sonra, UKOME Kararlarına da değineceğiz. Ve Aziz Başkana da sorularımız olacak. 
 
ÇELİŞKİ 1-)
 
B050MAH0071003 İNS.13.35.474-4161-4200 Sayı ve “İşleme Konulmama Onayı”nı içeren, İç İşleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğü Olur’unda; 
 
4046  Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun Mahalli İdarelerde “Özelleştirme Uygulamaları başlıklı 26. maddesinde Belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların kurdukları birlikler tarafından ticari amaçla faaliyette bulunmak üzere ticari kuruluşlar kurulması, mevcut veya kurulacak şirketlere sermaye katılımında bulunması, Bakanlar Kurulu’nun iznine tabidir.” Demekle beraber, Danıştay 8. Dairesinin E. 2008/4976 sayılı kararında “Yukarıda da belirtildiği gibi 4046 sayılı Yasa’nın 26. maddesi ile merkezi idareye tanınan izin yetkisi sadece şirketin kurulması veya sermayesinin konulması aşamasıyla sınırlıdır…” hükmünün ifade edildiği bu hükme göre de Merbel A.Ş.’nin aldığı sermaye artırım kararına katılım için Belediyelerin ortak oldukları şirketlerin sermaye artırımına gitmeleri halinde Bakanlar Kurulu izni (ya da İçişleri Bakanlığı kanalı ile Bakanlar Kurulu izni) gerekmediği, sadece Belediye Meclisi kararının yeterli olduğu anlaşıldığı…” denilmektedir.
 
Oysa;
 
Konak Belediye Meclisinin almış olduğu bu karar; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nu ilgilendirmektedir. Bu kapsamda, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Anonim Şirketler Hakkındaki “2. Kamu tüzel kişilerinin yönetim kurulunda temsili” başlıklı 344. Maddesinde; “Kamu tüzel kişilerinin yönetim kurulundaki temsilcileri genel kurul tarafından seçilen üyelerin hak ve görevlerine haizdir. Kamu tüzel kişileri, şirket yönetim kurulundaki temsilcilerinin bu sıfatla işledikleri fiillerden ve yaptıkları işlemlerden dolayı şirkete ve onun alacaklarıyla pay sahiplerine karşı sorumludur. Tüzel kişinin rücu hakkı saklıdır.” Denilerek yukarıda bahsi geçen sayı ve konuyu içeren “Olur” un iptali için yeterli sebeptir.
 
Çelişkilerin devamını yarın yayınlayacağız. Kişilerin önünün nasıl açıldığının hikayesidir anlatacaklarımız. Rantın karşısında inanın ne parti var, ne ırk var nede başka bir değer var.


Kaynak:



  • Yorum yazmak için üye girişi yapınız. veya
  • Misafir - 23.01.2015 22:52:54

  • Cesamin ÖZKAN
  • Yıkılan fabrikaların yerine yapılan ve klasik AKP işlerinden olan AVM lere karşı siyaset yürüten CHP de bu tiplerin işine. CHP bu tipleri hemen partiden ihraç ederek halkımız ve seçmenine bu karakterlerle işlerinin olmayacağını göstererek ilkesini cesaretlice yaşamalıdır. bakın bu yapıldığı zaman kendi tabanını daha çok güçlendirmiş, diğer seçmen katmanlarını partisine önemli ölçüde çekmiş olacaktır.Yani genlerini yaşayarak çok önemli bir iş yapmış olacaktır. Diğer önemli bir işte bu rant kokusuna dayanamayan bu partiye uymayan akp ruh ikizlerinin zararlı olmasını önlemiş olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bu şekilde davranarak iktidara hızla yürüyecek olup halk düşmanı zarar üreten kişi ve odaklar içinde gerekeni yapmış olacaktır.
  •