x
     

Nevvar Salih İşgören Vakfında Neler Oluyor? 2

24 Şubat 2016 Çarşamba , 21:23
Okunma: 3521
1 Yorum

Dosyayı açtık!

 

Nevvar Salih Vakfında neler oluyor dizimizin 2. Bölümüne geçmeden önce, sizlerle paylaşmak istediğimiz bir detay var.

 
Vakıfta neler oluyor dizimize başladıktan sonra,  Vakfın kurucusu, Rahmetli Recep Salih İşgören’in ölümünden sonra, Av Serdar Keçeci ( vakıf kurucularından, İnşaat Mühendisi Ömer Şener’in kayınbiraderi.) Marmaris’ten derneğimizi aradı. Vakıf ile ilgili bir takım soruşturma tutanaklarını tarafımıza ibraz etmek istediklerini söylediler.
 
Bekledik, mailler gelmedi. Bugün Av Serdar Beyi arayıp hatırlatınca, “evrakları vakfın sitesinde yayınlayacakları için yollamadıklarını” söylediler. 
 
Bunun üzerine soruşturma evraklarını yayınlarken, vakfın mütevelli heyetini de yayınlayın dedik.
 
Av serdar; “bu isteğinizi vakıf yönetimine ileteceğim.”
 
Sözün özü bundan dolayı yazımıza geç başladık.
 
Av Serdar Bey’inde söylediği gibi Nevvar Salih İşgören Vakfı müfettiş tarafından soruşturulmuş.
 
Soruşturulma dosyasına ilerleyen günlerde gececeğiz.
 
Öncelikle vakıf ne amaç için kurulmuş ona bir bakalım.
 
Rahmetli Recep Salih İşgören "Vefatımdan sonra üzerime kayıtlı tapular, tüm gayrimenkuller ve tüm mal varlığımı kurulacak olan vakfa terk ve vasiyet ediyorum. Bankalar veya başkaca kuruluşlarda bulunan TL, Dolar, Euro ya da her türlü döviz hesaplarım, hisse senetlerim, hazine bonolarımı da ölümüme müteakip kurulacak olan vâkıfa vasiyet ediyorum. 

Vakıf, bu hesaplardaki paraların aslına dokunmayacak. Parayı, en yüksek faiz veren bir veya birkaç bankada yönetim kurulu tarafından değerlendirilip aylık dönem halinde faiz geliriyle vakfın amacı doğrultusunda sonsuza dek hayır işlerinin yapımında kullanılmak üzere Nevvar Salih İşgören Vakfı adına terk ve vasiyet ediyorum. Tüm gayrimenkuller ile taşınmazların satılması tarafımca yasaklanmıştır. 

Bunların işletilmesi ya da kiralanmasından elde edilecek meblağın tamamı her ay anaparaya eklenerek faizlendirilir. Vakfın yegâne varlığı olan anaparanın yıllık gelirinin beşte biri anaparaya eklenir. Beşte dördü ise, vakfın yönetim kurulunca diğer kamu kuruluşu ve vakıflara vakfın amacı doğrultusunda dağıtılacak olan paradır."
 
Rahmetli her detayı düşünmüş.
 
Vakıf ilk kuruluşunda, 5 mütevelli heyeti, 3 yönetim kurulu, 3 denetim kurulu ile kurulmuş.
 
Yönetim kurulu kendi istifası halinde ölünceye kadar yönetimde kalır, aynı zamanda mütevelli heyetine de üyedir. Mütevelli heyetinden birinin istifası halinde kendinden sonra bir kişiyi önerir, yada vakıf üyelerinin önereceği kişi oybirliği ile seçilirken, EROL UYGUR nasıl olur da oyçokluğu ile vakıfta yer alabilmiştir?
 
Tüzük dışı uygulama nasıl yapılmıştır?
 
Bu arada alınan kararlar, ihaleler, sözleşmeler, ödemeler usulüne uygun yapılmış oluyor mu?
 
Gelecek yazımızda, yapılan ihaleler hangi firmalara verildiğini yazmaya başlayacağız. 
 


Kaynak: