x
     

Kocaoğlu ve Dalgıç Başkanlara..,

27 Haziran 2016 Pazartesi , 17:15
Okunma: 2957
2 Yorum

Soruyoruz, "Alaçatı Port" için DSİ görüşleri var mı?

Alaçatı Port inşaatı ile ilgili Şubat ayından itibaren Çeşme Belediyesine sorular yöneltiyoruz. Gelen yanıtlar eksik olduğundan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, DSİ, Çeşme Kaymakamlığı ile yazışmalarımız devam etmekte.
 
DSİ 29 Şubat 2016 tarihinde verdiği cevap aslında her şeyi ortaya koymakta.
 
Alaçatı Port inşaatı planlarında; “İl, ilçe ve belde gibi büyük ve orta ölçekteki planlı yerleşim yerleri ile mevzii planlara göre yapılan küçük ölçekteki her türlü yerleşim birimlerine ait imar planlarının düzenlenmesi esnasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) tedbir ve tavsiyelerine titizlikle uyulacaktır.” Denilmekte.
 
Alaçatı İnşaat yapımı sırasında bunlara uyulmadığını biz değil DSİ belirtiyor.
 
Bu yazı üzerine, Çeşme Kaymakamlığı’na bir kez daha sorduk, “içerisinden dere yatağı geçen 167 ada 1 parsel numaralı taşınmaz parsel içerisine hafriyat döküldüğü, söz konusu parselin tahkik ve tespitinde fiili dere yatağının yok sayıldığı ve çeşme Belediyesince herhangi bir cezai işlem yapılmadığı, dökülen bu hafriyatın kaldırılıp kaldırılmadığı.” Hakkında 12.04.2016 tarihinde sorduk.
 
Öncelikle Çeşme Kaymakamını ÇEVRE DUYARLILIĞI için kutluyoruz.
 
Sonrasında da Çeşme Belediye Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesine soruyoruz.
 
1-DSİ 2. Bölge Müdürlüğünün görüşlerini aldınız mı?
2-Aldığınız görüşleri planlara işlediniz mi?
3-Bahse konu derenin sağ ve sol sahillerinde 5’er m servis yolu ayrıldı mı, plan notlarına işlendi mi?
4-Bahse konu bölgede mülkiyet terklerinin yaptırılarak uygulama planlarının hazırlanması, planlara işlenmesine müteakip dere imar boşluğunun Çeşme Belediyesince zemine aplikasyonu yapıldı mı?
5-Dere içerisine izin alınmadan yapılan ve suyun akmasına mani olan her türlü dolgu, inşaat ve benzeri atıklar ne zaman kaldırılacak?
6-167 ada 1 parsel için İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Daire Başkanlığı bu konuda ne yapmakta? 
7-Dere yatakları ile ilgili çalışmalarda 2006/27, 2010/5 Sayılı Başbakanlık Genelgeleri, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun hareket edilerek dere yataklarında yapılacak iş ve işlemlerde mutlak suretle DSİ’den izin alınmalıdır. Hükmü Alaçatı Port inşaatında geçerli değil midir?
 
Sözün özü Alaçatı Port İnşaatının dere kısmında kalan bölgesi için KURUM GÖRÜŞLERİ, plan notlarına işleme yapılmadan nasıl yapıldığı ayrı bir merak konusu.
 
Daha öncede sormuştuk sorumuzu yineliyoruz.
 
Alaçatı – Port devlet kurumu mu?
 
Kamu menfaati için mi çalışmakta?
 
Her ikisi de olmadığına göre bu gücü kimden, hangi gerekçe ile almakta?
 
İZSU bu konuda ne yapmakta?
 
Görülen o ki hiçbir şey!
 
Birde üstüne inşaatı bir an önce bitirmek adına, Turizm Sezonunda inşaat yasağı uygulamasını aşmak adına özel izinler alınmış.
 
Asıl merak ettiğimiz turizm sezonunda inşaat izni alan Alaçatı Port neden kurum görüşleri almadığıdır!
 
“Alaçatı İnşaat Tİc. Ltd. Şti. nin 09.03.2016 tarihli yazısı ile bildirilen Çeşme İlçesi Alaçatı Mah. 4337 ada 2 parsel adresinde bulunan inşaat çalışmalarının trafik yoğunluğu nedeniyle gece saat 23:00 a kadar yapılmasına İlişkin talebinin: 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği, Şantiye Alanları için Çevresel Gürültü Kriterleri adlı 23.maddesinin ç bendi “kamu yararı gerektiren baraj, köprü, tünel, otoyol, şehir içi anayol, toplu konut gibi projelerin inşaat faaliyetleri ile şehir içinde gündüz trafiği engelleyecek inşaat faaliyetleri gündüz zaman diliminde(07:00 ’den 19:00’a kadar 12 saat) çalışmamak koşuluyla Ek-VII’de yer alan Tablo-5 ’teki gündüz değerinden akşam için 5 dBA, gece için 10 dBA çıkartılarak elde edilen sınır değerlerin sağlanması ve bu kapsamda alınacak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile sürdürülebilir” hükmü doğrultusunda görüşülmüş olup, gürültü kirliliği ile ilgili gerekli önlemlerin alınması koşulu ile uygun olduğu.”
 

 


Kaynak:



  • Yorum yazmak için üye girişi yapınız. veya
  • Misafir - 27.06.2016 22:54:44

  • Cesamin Özkan
  • Bu ülkenin baş belası olan halk karşıtı çıkar odaklı unsurlar ile paraleller. CHP bu değil. CHP bunlar yüzünden hala iktidar alternatifi olamıyor. Türkiye bu kişilerden bir an önce kurtarılmalı vede güçlü hukuk devletinde yargılanmalıdırlar.
  • Misafir - 27.06.2016 22:54:27

  • Cesamin Özkan
  • Bu ülkenin baş belası olan halk karşıtı çıkar odaklı unsurlar ile paraleller. CHP bu değil. CHP bunlar yüzünden hala iktidar alternatifi olamıyor. Türkiye bu kişilerden bir an önce kurtarılmalı vede güçlü hukuk devletinde yargılanmalıdırlar.
  •