x
     

İBB Meclisi Çevre Düzeni Planını..,

15 Mart 2017 Çarşamba , 19:40
Okunma: 4041
2 Yorum

Değiştiriyor!!!

 

İzmir Büyükşehir Belediyesinde bugün meclis gündemine gelen 9. Madde oldukça ilginç.
 
9. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12/09/2012 tarihli ve 05.843 sayılı Kararı ile uygun görülerek onaylanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında, "Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alan" kullanımına ayrılan, Gaziemir ilçesi, Çay Mahallesi, 43 ada, 3 ve 6 parsel ile 44 ada, 9 parselin "Kentsel Gelişme Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şeh.Dai.Bşk.E.63293)
 
Bu konuyu sizlere büyükşehir plan notları ile anlatalım.
 
1/25.000 ÖLÇEKLİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BÜTÜNÜ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ (PLAN NOTLARI)
 
4.16. Doğal Karakteri Korunacak Alanlar: 4.16.1. Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alanlar: Orman rejimine tabi olmayan, ancak doğal yapısı, bitki örtüsü, ağaçlık karakteri, vb. özellikleri ile korunması gereken alanlardır.
 
Peki bu alana nasıl Kentsel Gelişme Alanı yapılacak?
 
Gelişme alanı nedir?
 
Gelişme alanı nedir? İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor.

Üst ölçekli planlarınız uymuyor!
 
7.18. Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alanlar: Bu alanlar, orman sayılan yerler dışında kalan, ağaçlık dokuya sahip olan alanlar ile doğal yapısı, bitki örtüsü, vb. özellikleri ile korunması gereken diğer alanlardır. Mevcut ağaç dokusunun korunması koşuluyla bu alanlarda ağaçlandırma yapılabilir. Bu alanlarda 7.11.1 maddesi hükümleri geçerlidir.
 
7.11.1. Bu alanlarda yer alan, özel mülkiyetteki parsellerde, başka bir sınırlama ve koruma kararı yoksa, plan hükümlerinin 7.12.10. maddesi hükümleri geçerli olup, çiftçinin barınması amaçlı yapı için verilen yapılanma koşullarına uymak kaydıyla günübirlik tesis yapılabilir.Bu alanlarda 7.12.10.3.'de belirtilen Hayvancılık Amaçlı Yapılar yapılamaz. Parselden terk sureti ile yol oluşturulamaz. Geçiş yolu izin belgesi ile inşaat izni verilemez.

Bu alanlarda bulunan ağaçların korunması lazım. Nasıl gelişme alanı olarak açılacak?
 
Bu alanlarda çiftçinin barınması için 75 m2 geçmeyen bina yapılabilir. Bunu biz değil büyükşehir belediyesi söylüyor.
 
7.38.9.2.10.7. Bu alanlarda çiftçinin barınması amaçlı tek yapı ile tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bu yapıların müştemilatları yer alabilir. Çiftçinin barınması amaçlı yapı: Bu alanlarda parsel cephesi ve büyüklüğüne bakılmaksızın yollara 10 metre’den, komşu parsel sınırlarına 5 metre’den fazla yaklaşmamak koşuluyla, inşaat emsali:0,05’i, yüksekliği 2 katı, toplam inşaat alanı 75 m2 ’yi aşmayan çiftçinin barınması amaçlı tek yapı ve müştemilatları yapılabilir..,
 
Şimdi gelelim meclis gündemine gelen maddedeki parsellere
 
 
 
 
Bu alanlarda ZEYTİN AĞAÇLARI DA VAR! Zeytin Koruma Kanunu ne olacak?
 
Temiz İzmir Derneği bu meclis kararına itiraz eder. 
 


Kaynak:



  • Yorum yazmak için üye girişi yapınız. veya
  • Misafir - 16.03.2017 09:53:32

  • Cesamin Özkan
  • CUMHURİYET HALK PARTİSİ nin kurucusundan gelen ilkeleri içerisinde doğayı korumak, yeşili artırmak vardır. Öyleki bir çınar ağacın binadan üstünlüğünü çınar ağacına dokunmayıp binayı çınardan uzaklaştırarak göstermiştir. Semboliktir ama çok şey anlatır. Aziz Kocaoğlu ulu önderin bu davranışını algılarmı sizce. İşte CHP ye uyumlu olmayan bu kişinin parti içinde işi olmaz. CHP de olmayı bırakın, İzmir gündeminde bile O-L-A-M-A-Y-A-C-A-K-T-I-R.
  • Misafir - 15.03.2017 21:47:55

  • Gonul
  • Dogal karakteri korunacak alanlar imara acilirken bizim imar icinde olan parsellerimiz tarimsal alana cevriliyor. Ustelik ust olcekli planda imar icinde iken. Kendin uymayacaksan neden plan yapiyorsun o zaman, kim bu yerlerin sahibi acaba ?
  •