x
     

Gökdere Döküm Sahası Kapandı

9 Nisan 2014 Çarşamba , 20:42
Okunma: 3037
0 Yorum

Sn Valimiz Kemeraltı'nı işportadan temizledi, ne zaman kentimizi molozlardan temizleyecek?

 

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Gökdere döküm sahası dün itibariyle kapandı. Şimdi Kırıklardaki döküm sahasına gitmek, küçük hafriyatçılar için çok zor.

Belediye yetkilileri tarafından kapatılan döküm sahası hafriyatçılara göre 4 ay kapalı kalacakmış.
 
Belediye yetkililerine göre ise bir iki ay içinde açılacakmış.
 
Kentimizin muhtelif yerlerinde molozları zaten görüyorduk. Şimdi ise bu molozlar oraya buraya dökülecek.
 
Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, molozları oraya buraya döken şahıslar için kabahatler kanununa göre alt limit 189 TL. Üst limit ise 5.793 TL. 
 
Bu kaçak dökümleri yapanlar şirket ise, alt limit yine 189 TL üst limit ise, 9.659 TL.
 
Buda demek oluyor ki, zabıtanın vicdanına kalmış cezalar.
 
Derneğimize gelen hafriyatçılar burunlarından soluyorlar, koskoca İzmir’de döküm alanının 3 adet olduğunu söylüyorlar. Gücü olan hafriyatçılara işin yakınında döküm alanı belirliyorlar, bizler ise zaten üç beş iş alıyoruz döküm alanına gidip molozları dökerken ya diğerleri…
,
Bu konu ile ilgili Ege Hafriyatçılar ve taşıyıcılar kooperatifi olarak 20.03.2014 Ticaret Odasında hafriyat yönetmeliğinin 6. Maddesi üzerine bir toplantı yaptık ve ne yazık ki toplantıya konunun muhatabı olan yetkililer değil de yetkililerin elemanları geldi. Sadece dinlediler, öneri ve çözüm getirecek yetkililer yoktu. 
 
Ankara, İstanbul’da hafriyatlar oraya buraya dökülüyor mu diye sorduğumuzda ise; “Orada mümkün mü oraya buraya döküm yapmak, anında arabalar trafikten men cezası alıyor”
 
Orada da zabıtanın vicdanına kalmıyor mu? “Araçlarda araç takip cihazı var”
 
Çok pahalı bir sistem mi bu? “Hayır 300 bilemedin 400 TL civarında ve bu cihazı olmayan hafriyat işine çıkamaz”
 
Neden burada olmuyor? “Bu sorunun cevabını biz vermeyelim siz anlamışınızdır”
 
Şimdi Sn yetkililere sesleniyoruz, milyon metreküplük hafriyat işi alan bu firmalardan neden döküm yeri fişleri istenmiyor, bu fişler istenildiğinde kimin oraya buraya kaçak döküm yaptığı anlaşılacaktır.
 
Molozların sorumluğu iki kurum arasında paylaşılmış Büyükşehir Belediyesi hafriyat artıklarından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hafriyat topraklarından sorumlu imiş. Bakanlık tanımını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak yapıyorsa eğer kentimizin görünümünden mesuldür.
 
Çevre ve şehircilik Bakanlığı sadece rantlı ballı planları yapmak için kurulmadığına göre bu çevre katliamından sorumludur diyoruz.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünün Bilgi Edinme Birimlerine sorduk son 5 yıl içinde Kabahatler kanununa göre ne kadar ceza kesilmiş öğrenip sizlerle paylaşacağız. 

 


Kaynak: