Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Aman partimize zarar gelmesin…

Yıldırım Kandemir'in kaleminden

 

Aman partimize zarar gelmesin…
Menemen Belediyesi Başkanı tutuklandı ,yerine başkanvekili olarak bir CHP li atandı. Bu durum sosyal medyada CHP nin yeni bir seçim başarısı gibi ilgi gördü.Kutlamalar v.s.
Ancak niye bu hale gelindiği ile ilgili bir özeleştiri göremedik.
CHP il yönetimi, başkan hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı bilgisini basına açıkladı. Buradaki iddialar doğru ise –CHP il başkanlığınca disiplin işlemlerinin başlatıldığına göre bir bildikleri vardır- Başkan dışında CHP ilçe başkanının (Grup Başkanı olarak) , CHP meclis grubunun hiç mi sorumluluğu yok.Ya da bütün bu işler olurken ,bu işleri herkesten gizlemeyi başarabilecek bir ustalığamı sahipler. Kimseler görmüyormu ? Kimseler duymuyor mu?
Elbette herkes görüyor ve herkes biliyor.Herkesin gözü önünde yapılıyor her şey.
İzmir büyükşehir Belediyesi meclisi toplantıları canlı yayınlanıyor.Bu toplantılarda Milletvekili Özcan Purcu’ya ait bir taşınmazdaki imar değişikliği ile ilgili önerge herkesin gözü önünde geçirilebiliyor.Genel başkan kişiye özel ,parsel bazında imar değişikliği yapılamaz dedikten birkaç gün sonra görüşülebiliyor bu önerge .
Karşıyakada yeşil alan ,aynı zamanda spor tesis alanının imarı eğitim alanı olarak değiştiriliyor ve CHP li üyelerin ve sözcünün yaptığı savunmalar hayrete düşürüyor. Nilay hanım değişikliği savunurken özel okulların belli oranda burslu öğrencide okuttuklarını söyleyebiliyor.
Genel başkan grup toplantısında belediyelerde birden fazla maaş ya da ücret alınmasının kul hakkı olduğunu söylüyor.Ahlaksızlık olduğunu söylüyor. Ancak biliyoruz ki CHP deki bir kısım siyaset erbabına tek maaş yetmiyor. 2,3,4,5 maaş alanlar olduğu yazılıyor. Bir CHP li meclis üyesinin 9 yerden gelirinin olduğu yazıldığında gazeteye verdiği beyanda artık 2 tanesinden istifa ettiğini öğreniyoruz. 2-3 maaş almak normalmiş gibi geliyor.
Bütün bunlar olurken ,bir laf ederseniz ,hemen koruma ordusu partimiz zarar görmesin sloganıyla karşınıza çıkıyor. Partimize zarar gelmesin sloganı ,oturduğumuz koltuklara bir zarar gelmesin anlamına geliyor.
Ve elbette iki laf ederseniz. Etrafınız kuşatılıyor. Paylaşımlarınızın kaldırılması rica ediliyor. Hatta bu paylaşımları okumayan insanlar dahi ricacı olabiliyor.
Yaptığım bir paylaşım nedeniyle çok aranıp sorulduk,dostlar sağolsun. Tunç Soyer’işn belediye başkanlığı sırasında satılan belediye arazileri ile ilgili olarak. Oysa listeyi kendim hazırlamadığımı ,listenin Tunç Soyer tarafından hazırlanıp belediyenin internet sitesinde paylaşıldığını belirtmiştim. Orada satılan arazilerden bir tanesini mercek altına almıştım. Ve korkunç gerçeği paylaşmıştım. Yani Tunç Soyer bu listeyi herkesin gözüne sokmuştu ama kimseler görmemişti.
Orada satılan başka bir araziyi inceleyelim. 42. 278,29 metrekarelik Turizm imarlı bir arazi 28.02.2012 tarihinde 3.390.000,00 TL den ihaleye çıkıp 3.400.000,00 TL ye PARS PETROL A.Ş satılmış. Bu arazi metrekaresi 80 TL den satılmış. Yer sığacıkta plaja bakan yamaçta ,yazarlar evi yanındadır. Bu satıştan bir buçuk yıl önce 496 m2 lik bir arazinin 925.000 TL ye satıldığını biliyoruz. M2 si yaklaşık 2.000 TL den. Pars A.ş ye satılan arsanın gerçek değerinin 84.556.000 TL olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
Bütün bunlar herkesin gözü önünde oluyor. 84.556.000.TL lik turizm imarlı bir belediye arazisini 3.400.000.TL ye satın siz.
Aman partiniz zarar görmesin.