Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Tunç Soyer "şeffaflık" (1)

taahhütnamesini imzalamadı mı?

 

İzmir büyükşehir belediyesi cevaplamamakta,
 
Israr ediyor,
 
Sebebi ve nedenini anlamakta zorlanıyoruz,
 
Sorularımızın cevaplanmamasındaki nedeni,
 
Çim konserlerine ödenen tutarın çok yüksek olmasından dolayımı?
 
Yoksa Aziz Kocaoğlu döneminde ödenen tutar arasında uçurumun olmasından dolayı mı?
 
Yoksa ihaleye katılan firmaların bilinmesini mi istemiyorsunuz?
 
Soyer’in ŞEFFAHLIK Taahhütnamesi  sözde mi kaldı?
 
Hatırlatalım basında çıkan,
 
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer seçilmeleri durumunda şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyeceklerine dair taahhütname imzaladı.”
 
Önce sorumuz sonra cevabı sizlerle paylaşalım,
 
Sayın yetkili
 
İzmir büyükşehir belediyesi Ağustos ayı Çim Konserleri il ilgili aşağıdaki sorularımın maddelere ilişkin 4982 yasa kapsamında cevaplanmasını talep ediyorum.
 
1-Çim Konserleri ihalesine kaç firma katıldı
 
2-İhale ne bedelle hangi firmada kaldı
 
3-Ağustos 2020 Çim Konserlerine ödenen net tutar nedir
 
3-2018 yılı Çim Konserlerine ödenen net tutar nedir
 
4-2019 yılı Çim Konserlerine ödenen net tutar nedir
 
Sayın başvuru sahibi,
Çim Konserleri hizmeti kapsamında;  4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunun 7. Maddesinin 2. Bendi doğrultusunda istenilen bilgilerin Ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için kullanılıp kullanılmayacağı bilinmemektedir.
Yine 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununun 8. Maddesinde "Kurum ve kuruluşlarca yayımlanmış veya yayın, broşür, ilan ve benzeri yollarla kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler, bilgi edinme başvurularına konu olamaz. Ancak, yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgelerin ne şekilde, ne zaman ve nerede yayımlandığı veya açıklandığı başvurana bildirilir. " denilmektedir.
Belediyelerin her türlü giderleri Maliye Bakanlığının Kamu Bilgi Sistemine 3 aylık veriler halinde girilmektedir ve yine şeffaflık ilkesi gereği bütün alımların ayrıntılı verileri (ihaleli işler dahil olmak üzere) EKAP'a (Elektronik Kamu Alımları Platformu'na) girilmektedir.
Bu sebeplerle söz konusu bilgiler şeffaflık ilkesi gereği ilgili devlet kurumlarına ve kamuoyunun erişebileceği platformlara bildirilmektedir.
İlgi ve hassasiyetiniz için teşekkür eder,

iyi günler dileriz.