Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Çifte Standart CHP'ye..,

Zarar verir!!!
 
Geçtiğimiz hafta Aziz Kocaoğlu, yine sinirlerine hakim olamadı,
 
Oysaki belediye başkanları ne olursa olsun,
 
Sinirlerine hakim olmalı!

“Kocaoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen anma töreninde CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yla protokolde selamlaşma esnasında Gruşçu’ya ‘y..şaklık yapma’ dediği iddia edilmişti.”
 
Lakin olay iddia boyutundan çıkmış olacak ki,
 
Kocaoğlu ben öyle bir şey söylemedim demedi,
 
Hal böyle olunca, CHP İl Disiplin Kurulu devreye girmesi gerekmiyor muydu?
 
Gözler CHP İl Yönetimine çevrildi,
 
Basından takip edebildiğimiz kadarıyla,
 
“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde bir yeni bir gelişme yaşandı. 2004 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğunda oturan Aziz Kocaoğlu özelinde ilk kez 'disiplin' adımı atıldı.”
 
Gerçek Gündem'in haberine göre “CHP Konak İlçe Yönetimi, bu akşamki toplantısında flaş bir karara imza attı. İlçe yönetimi Kocaoğlu hakkında disiplin dosyası hazırladı. İlçe yönetimi oy birliğiyle Kocaoğlu’na disiplin soruşturması açılmasını talep eden karar aldı.”
 
Haberlerinden sonra bugün medyaya yansıyan haberlerde,
 
“Yaşanan krizin ardından CHP Konak İlçe Yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu hakkında oy birliği ile disiplin soruşturması başlatılmasını talep eden karar almıştı. İl Başkanlığı kararı değerlendirerek CHP Konak İlçe Başkanlığı’na yazılı bildirimde bulundu. Gönderilen yazıda ilçe yönetim kurulu kararının tüzük gereği yok hükmünde olduğunu bildirdi.”
 
Hani,  “CHP Konak İlçe Yönetimi, bu akşamki toplantısında Kocaoğlu hakkında disiplin dosyası hazırladı. İlçe yönetimi oy birliğiyle Kocaoğlu’na disiplin soruşturması açılmasını kararını verdi.”
 
CHP İzmir İl Yönetimi Tüzüğü görmezden mi geldi?
 
CHP Tüzüğünü inceledik, Parti Suçları Bölümünde çok farklı maddeler var,
 
Bu maddeleri yazımızın sonunda sizlerle paylaşacağız,
 
Peki, Aziz Kocaoğlu’nun ilk olayı mı?
 
Kocaman bir HAYIR!
 
Aziz Kocaoğlu CHP Tüzüğünün üzerinde mi?
 
Diyelim ki, küfür olayı İzmir’de gerçekleşti, “kol kırılır yen içinde kalır”   diyelim,
 
Ulusal Kanalda Kocaoğlu’nun açıklamalarına bir bakalım,
 
CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP ile ilgili açıklamalarda bulundu..
 
Aziz Kocaoğlu: “CHP'nin politika üretecek bir mutfağı yok”
 
Aziz Kocaoğlu, "CHP, Türkiye'yi nasıl yöneteceğini bilmiyor. Türkiye'nin sorunlarından nasıl kurtulacağına dair bir yol haritası belirlememiştir." dedi.
 
CNN Türk’te yayınlanan açıklamalardan sonra,
 
Ulusal basında, 
 
"CHP ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEĞİNİ BİLMİYOR" başlığı altında haberler çıktı,
 
Kocaoğlu’nun yaptıkları bunlarla mı sınırlı,
 
Ne yazık ki Hayır!
 
Geçmişte Mehmet Ali Susam’a herkesin içinde, ağız dolusu küfür etmedi mi?  
 
 
Sadece CHP Milletvekiline mi küfür etti?
 
Türk Milletine de aynı ..,
 
“Serdar bu millet böyledir vurdukça yalakalığa devam eder, (Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz`ı göstererek) bak bu da yalakalık yapıyor. Fırçayı yedi mi susar.”
 
 
Neyse ki artık Kocaoğlu YOK!
 
Seni hiç unutmayacağız Kocaoğlu,
 
Diğer yandan, birçok partiliye disiplin yolu görünmüştü,
 
Çifte standart uygulamalar..,
 
CHP’ye yara aldırır!
 
PARTİ SUÇLARI MADDE 11-
 
Aşağıda yazılı olan tutum, davranış ve eylemler ile bunların yapılmasını desteklemek, kolaylaştırmak ve övmek parti suçudur. A. Kesin Çıkarma Cezası Verilmesini Gerektiren Parti Suçları

h. Parti çalışmalarında, özellikle kurultay ve kongrelerde üyelere ve görevlilere eylemli saldırıda bulunmak, çalışmayı engellemek veya önlemek.
 
B. Geçici Çıkarma Cezası Verilmesini Gerektiren Parti Suçları
 
b. Parti içinde aykırılık gözetmek ve ayrımcılık yapmak
d. Parti çalışmalarında üyelere sözlü ya da eylemli saldırıda bulunmak, Parti düzenini bozmak, çalışmaları aksatmak,
C. Kınama Cezası Verilmesini Gerektiren Parti Suçları
a. Parti yararlarını zedeleyici yayın ve propaganda yapmak, 
b. Parti görevlilerini küçültücü sözler söylemek, Parti çalışmalarını zorlaştırıcı eylem ve davranışlarda bulunmak,
c. Parti üyeleri ve yöneticileri hakkında bilerek veya isteyerek aslı olmayan söylentiler çıkarmak, bunları yaymak,
 
D. Uyarma Cezası Verilmesini Gerektiren Parti Suçları
 
a. Partililerin kişilikleri ile uğraşmak, parti üyeleri hakkında küçük düşürücü sözler söylemek, sövmek,
 
Disiplin kurulları, tüzüğün 70. maddesindeki esaslar içinde, yukarıda yazılı cezaları vermeye yetkilidir. Disiplin cezası verilmesine neden olan tutum, davranış ve eylemlerin tekrarında bir üst derece ceza uygulanır. Kınama cezası alanlar, kararın kesinleşmesinden başlayarak bir yıl süre ile parti organlarına seçilemezler, seçilmiş iseler görevlerinden alınırlar. Geçici çıkarma cezası alanlar, bu süre içinde parti üyelerine tanınan hakları kullanamazlar ve cezalarının tamamlanmasından itibaren (6) ay süre ile parti organlarına seçilemezler. Geçici çıkarma cezasının uygulanması sırasında kişinin, parti programına, tüzüğüne ve yetkili organların bağlayıcı kararlarına uyma yükümlülüğü devam eder. Kınama ve geçici çıkarma cezaları, cezayı veren kurul tarafından, üyenin yazılı bulunduğu il ve ilçe başkanlıklarına bildirilir ve ilgilinin cezası, defterlere ve çizelgelere işlenir. Ayrıca üye kütüğüne işlenmek üzere Genel Sekreterliğe verilir (Tüzük Md.71/8). Kesin çıkarma cezası alanların adları silinir, kimlikleri Genel Sekreterlikçe bütün örgütlere duyurulur. Geçici olarak çıkarılmasına karar verilen belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri bu süre içinde grup toplantılarına katılamazlar.
 
DİSİPLİN KOVUŞTURMASINA BAŞLANMASI MADDE 13
 
- İlçelere bağlı mahalle veya köylerdeki partililerden birinin parti suçu işlediğinin bildirilmesi üzerine; İlçe başkanı, hakkında şikayette bulunulan partilinin olayla ilgili açıklamasını, kimlik ve adresini, parti üyelik belgesinin onaylı örneği, varsa yakınma konusu olayı saptayan tutanak ve kanıtları, tanıkların adlarını ve adreslerini, önerilen disiplin suçunu içeren bir dosya düzenleyerek, görüşmesi için hemen ilçe yönetim kuruluna sunar. İlçe Yönetim Kurulu dosyayı inceleyerek görüş ve kararı ile birlikte en kısa sürede il başkanlığına gönderir.
 

MADDE 14-

İl başkanı, ilçeden gelen dosyayı gelişini izleyen ilk yönetim kurulu toplantısının gündemine almakla yükümlüdür. 138 İl yönetim kurulu, dosya üzerinde yapacağı inceleme sonunda, dosyanın tamamlanmış olduğu görüşünde ise disiplin kovuşturması açılmasına ya da açılmamasına karar verir. İl yönetim kurulu inceleme sonucunda, dosyayı noksan görürse, noksanların tamamlanması için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verir. Noksanların giderilmesi işlemlerini il yönetim kurulu doğrudan yapabileceği gibi bir ya da birden çok üyesini görevlendirebilir. Zorunlu durumlarda ilçe örgütlerine de görev verebilir. Dosyanın noksanlarının tamamlanmasından sonra, il başkanı dosyayı il yönetim kurulunun ilk toplantısının gündemine koyar. İl yönetim kurulu gerekli hallerde doğrudan disiplin soruşturması açabilir.