Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Güzelbahçe Sakinleri..,

Seslerini duyuramadıklarından!!!

 

Güzelbahçe sakinlerinin çöp sorununu geçtiğimiz ay sizlerle paylaştık,

“Vatandaşın sorduğu soruların.., Cevabı!!!”
 
http://gaze-temiz.com/vatandasin-sordugu-sorularin/HaberDetay/3826
 
Vatandaştan gelen soruları Güzelbahçe Belediyesine sorduk,
 
Gelen yanıtı da sizlerle paylaştık,
 
Görülen o ki vatandaş gelen cevapların gereği yapılmadığından, sorununu bizlere tekrar iletti,
 
Gelen ihbarı tekrar sizlerle paylaşıyoruz,
 
"Günaydın Hanımefendi,
 
Daha önce de size bu konuda bazı fotoğraflar ve açıklama yazısı göndermiştim. İlginizi eksik etmeyerek paylaşmıştınız. 
 
Maalesef Bimer’e, Cimer’e, İzmir Valiliği’ne, Güzelbahçe Kaymakamlığı’na, İç İşleri Bakanlığı’na defalarca bu konu için yazdım. CHP Güzelbahçe İlçe başkanına şahsen konuyu aktardım. Hiç birinden şuana kadar olumlu bir haber veya uygulama göremedik.
 
Nedense gönderdiğim yazılar doğrudan Güzelbahçe Belediye’sine gönderiliyor ve görüş alınıyor. Her gelen yazıda, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Yard.Doç.Dr. Görkem Akıncı (şimdi doçent kadrosunda) tarafından 15.06.2012 tarih Eski Katı Atık Depolama Alanı Mütalaa Raporuna istinaden çöplerin temizlendiği ifade edilmektedir. Maalesef, bu rapor gerçekleri yansıtmamaktadır. İlgili belediye bu raporun arkasına saklanmaktadır.
 
Bu kişinin hazırladığı rapor sipariş olarak düzenlenmiştir. Yaklaşık altı yıl geçmiş olmasına rağmen temizlendi denilen alanda çöpler ortadadır. Bu kişinin tekrar bu çöplük alanına gelerek yerinde doğru bir rapor için gözlem yapması şarttır. Bu rapor bizim bütün mağduriyetimizin sebebidir.
 
Sizden önemle, bu çöplüğün ıslah edilmesi için gerekli olan, kalan çöplerin temizlenmesi, istinat duvarlarının yapılması ve ağaçlandırılması için yardımınızı önemle rica ediyoruz.
 
Son çare olarak, çok yakında Ulusal Platformda yayın yapan, CNN Türk, A Haber veya HaberTürk gibi medya kanallarına konu yansıtılacaktır. O zaman bize neden bu yolu seçtiğimizi sormamalarını dilerim. Gerekli her türlü yol denendi ama sonuç alamadık.
 
Saygılarımızla
Tahsin Baybars Ağaoğlu
 
İnanıyoruz ki, ilgililer gerekeni yapacaktır.