Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

TEKZİP METNİNE..,

YANIT

Kamuoyuna Duyuru
 
Siz değerli İzmir Halkı’nın yakından takip ettiği gibi, Temiz İzmir Derneği, kamu hakkı yenen, haksızlık, yasa dışılık olan her yerde ve her konuda, kuruluş amacımızın, tüzüğümüzün gereği devreye girerek yanlışları ortaya koymakta yetkilileri harekete geçirmekte, yasalara uymayan uygulamaların düzeltilmesini, yasal hale getirilmesini sağlamaktadır.
 
Yaptığımız çalışmalar usulsüz yapılan işlere kesilen cezalarla, devletin kasasına milyonlarca lira girmesini, birçok imtiyazlı girişimin engellenmesini ve kamunun haklarının korunmasını sağlamıştır. Merak edenler bizden bu çalışmaların belgelerini isteyebilirler.
 
Derneğimizin çalışmalarının duyurulduğu www.gaze-temiz.com isimli haber portalımız olduğunu ve bu portalda yasalara saygılı insan haklarına, çağdaşlığa basın ilkelerine bağlı yayınlarımızı bütün İzmir takip etmektedir.
 
Bu haber portalı, yaptığımız çalışmaları duyurmak yetkilileri uyarmak halkın daha çabuk ve doğru haber almasını sağlamak için kurulmuş her gün on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmekte ve ilgi ile izlenmektedir. Dört yıldır faaliyette bulunan derneğimiz, çok sayıda yasal olmayan uygulamalara cesaretle “dur” demesini bilmiş İzmir’in takdirini kazanmıştır.
 
Ancak derneğimiz ve yöneticilerimiz son günlerde haksız ve hukuksuz saldırılara uğramaktadır. 
 
İzmir’in her köşesinde en kıymetli arazilerde, çeşitli projeler geliştiren FOLKART patronu Mesut Sancak, usulsüz olduğunu düşündüğümüz bir takım imar uygulamalarını haber yaptığımızda karşılık olarak,   derneğimize, yöneticilerimize, insanlığa, çağdaşlığa, işadamlığına sığmayan, yakışmayan saldırılarda bulunmaktadır.
 
Folkart’ın Çeşme’de turizm alanına otel ruhsatı ve turizm yatırım belgesi ile konutlar inşa etmiş ve bunları satışa sunmuş olmasının yasalarla, yönetmeliklerle örtüşmediği iddiası ile yazdığımız tüm yazılara mahkemelerden saatler içinde tedbir kararları aldırarak halkın bilgi edinme hakkını engellemeye kalkışan bu şahıs cüretkarca bizi resmi makamlara “şantajcı“gibi gösterme çabasına girmiş böylelikle yaptığı yanlış işleri örtbas etme çabasına girmiştir.
 
1- Şantajcılar haber yapıp ellerindeki bilgileri kamuoyu ile paylaşmazlar!
2- Şantajcılar bilgiyi kamuoyu ile paylaşmak tehdidiyle karşı taraftan istediklerini almaya çalışırlar, böyle bir girişim, bir diyalog kurma şantaj suçunun oluşması için şarttır.
3- Böyle seviyesiz iftiralar ile kendisine savunma stratejisi sunmaya çalışan Mesut Sancak, hangi haberimiz öncesinde tarafımızdan aranmıştır. Kendisinden ne istenmiştir ki; tarafsız haber yapan kişileri “şantajcı” olarak suçlamıştır. 
 
Küfürle tehditle insanları korkutup sindireceği inancıyla, bizce  yasal olmayan girişimlerinin üstünü  örtemeyeceği telaşına düşen bu şahsı kamuoyunda ispata çağırıyoruz.
 
Telefon kayıtlarımız ulaşılmaz değildir. Telefon kayıtlarımızdan gittiğimiz geldiğimiz yerler kimlerle konuştuğumuz resmi makamlarca tespit edilemez değildir. Bu şahsa soruyoruz; NE ZAMAN KENDİSİ İLE VEYA YANINDAKİ ŞAHISLARLA MENFAAT SAĞLAMAK İÇİN BİR İRTİBATIMIZ OLMUŞTUR?
 
Mahkemelerden durmadan tedbirler aldırarak hoşuna gitmeyen yazıları engelleyen Mesut Sancak hakkında yazdığımız yazıların, her satırı resmi kurumların belgelerine dayanmaktadır. 
 
Müteahhit Sancak, kamuoyunda duyulan tepkilerin artması üzerine yaşadığı travma ile şaşırmış ve iğrenç ifadelerle, küfürlerle tehditlerle hatta yalana ve iftira atmaya kadar seviyesini düşürmüştür. 
 
Bu şahıs hakkında şikayetçi olmak için gittiğimiz Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bizi tekrar araması ve bu konuşmanın polislerin huzurunda da duyulmasından sonra ilgili İzmir 1. Aile Mahkemesinden Mesut sancak hakkında 6 ay süreyle yaklaşmama kararı çıkmıştır.
 
Aşağıda sizlerle paylaşacağımız, bu görüşmeleri söz konusu şahsın utanmaması adına yayına vermemiştik. Ancak bugün yine haberlerimiz hakkında tedbir kararları aldırması ve iftiralarını sürdürmesi üzerine bu itibarlı kişinin gerçek yüzünü gösteren konuşma kayıtlarını kamuoyu ve yetkililerle paylaşıyor; korkmadığımızı korkmayacağımızı ve her türlü yasa dışılıklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyor saygılarımızı sunuyoruz. 
 
M.S- "Şantajcı hanım pislik dinle lan sen neyine güvenip konuşuyorsun”
 
N.K- Ben Allahı’ma güveniyorum.
 
M.S- “Senin Allahını s…. Şantajcı hanım bu iyi günlerin sonu olabilir, sen şantaj yapıyorsun İzmir işadamlarına yaptığın şantajları toparlıyorum.”
 
N.K- Turizm Alanlarına nasıl konut yapıyorsunuz?
 
M.S- “Ben Medeni Kanunun bana verdiği yetkiye dayanarak satış yapıyorum."
 
N.K- Mesut Bey Çeşme Belediyesi neden bu şekilde cevap verdi?
 
M.S- “Dinle lan o verdiği cevap sadece işin niteliği ama arsadan pay veriyorsun, güzelim  bilmiyorsun Allahın cahili madem şantaj yapacaksın minareyi çalacaksın kılıfını hazırla ekibin iyi çalışın aptal şimdi yazdığın yazı senin ne kadar bu konuda cahil olduğunu gösteriyor. Şimdi ben sinirleniyorum ondan sonra gidecem seni içeri atmazsam senin gibi şantajcıyı olağan üstü hal var seni içeri atmaları lazım danıştım evet bu santaja girer kimlere ne santaj yaptığını 11.15’te emniyet müdürüne gideceğim."
 
Ben söze girmeye çalıştığımda ise;
 
M.S- “dinle beni dilini eşek bilmem ne yapsın yarın 11.15’te emniyet müdürünle randevum var senin koskoca Mesut Sancağa bu kadar vergi veren, bu kadar istihdam yaratmaya çalışan, şehre bu kadar katkı sağlayan adama şantaj yapıyor diyeceğim. Daha s… b.. kurumayan kadın şantaj yapıyor diyeceğim bakalım tepkisi ne olacak? Tamam mı güzelim."
 
N.K- Turizm Alanına konutu nasıl yapıyorsun?
 
M.S- "Ben babanın ağzına bilmem ne yapayım diyeceğimde şimdi de kayıt yapıyorsundur sana ne lan. Nasıl yaptığım mesele değil ki, sen şantajcısın ben mi sana izah edecem geri zekalı nasıl yaptığımı sen beni kafaya koymuşun s…. çalışıyorsun git bilen birinden öğren ben mi sana öğreteceğim iki avukatla görüş onlardan öğren.  Benden cevap bekliyorsun geri zekalı. Dinle lan git öğren geri zekalı minareyi çalıyorsan git öğren. Nasıl yaptığımı."
 
N.K- Ben cebimde kent kartla dolaşıyorum eğer ben şantajcı olsaydım benim altında araba olurdu Mesut Bey.
 
M.S- “Senin altında araba olmadığı için geberip duruyorsun, ha bire birini s…. 10 senedir s… bir iki yazı yazdın diye milletin kucağına düşeceğini mi zannediyorsun? Allahın şantajcısı .”
 
N.K- Usulsüz iş yapmayacaksınız.
 
M.S- “Allahın cahili bilmiyorsun sana anlatma zahmetinde bulunmayacağım. Bilmiyorsan git araştır, iki avukatla görüş nasıl yaptığımızı araştır öğren arsadan pay veriyorum. Allahın geri zekalısı  burada hukuksuz iş yapabilir miyiz koskoca binlerce kişinin çalıştığı yüz milyonlarca dolar ciro yapan bir şirket usulsüz iş yapabilir mi? Allahın cahili duydun mu?"
 
N.K- Duymadım.
 
M.S- "Cahil Hanım ulan şantajcı dediğin bilgili olur hem cahil hem şantajcı e olmadı." 

Bu konuşmaları Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne CD olarak teslim etmiş durumdayız. Aslında bu konuşmaları kamuoyu ile paylaşmayı düşünmüyorduk. Ancak Mesut Sancağın avukatı tarafından kamuoyuna duyuru şeklinde yayınlanan hakkımızda, iftira atmaya devam ettikleri için kamuoyunu bilgilendirmek adına yayınlamak zorunda kaldık. takdir sizlerindir.