Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Ciddi İşler!!!
Dr.Mustafa Yuluğ

 

KİMSEYE BIRAKILAMAYACAK CİDDİ İŞLER

W.Churchill şöyle bir şey der dururmuş: 'Savaş konusunda askerleri dinledim, iktisadi konularda da iktisatçıları... Ancak, son kararı hep kendim verdim. Çünkü savaş askerlere, iktisadi durum da iktisatçılara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir'.
 
Clemanceau, Talleyrand gibi politikacılar da, benzer biçimde 'Savaş, generallere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir' demişler.
 
Adalet konusuna gelelim. Bizim gençlik dönemlerimizi, epeyce 'teatral' bir yargılamadan sonra Başbakan ile iki bakanın, sonrasında 'anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' iddiasıyla üç gencin asılmaları çok olumsuz etkilemiştir. Hiç eksik olmayan işkence, ‘resen’ cezalandırma ve 'kim vurduya götürme' uygulamalarını da göz önüne alarak şöyle desek nasıl olur:
 
'Adalet politikacılara, güvenlikçilere, darbecilere, yargıçlara, savcılara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir'.
 
İzmir'in iğrenç yapılaşmasına (İlk orta şiddette bir depremde de ahlakı test edilecek), gecekondu bölgelerine bakınca şöyle desek nasıl olur...
 
'Kentleşme politikacılara, makro plancılara, valilere, kaymakamlara, belediye başkanlarına, mimar ve mühendislere, hele hele müteahhitlere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir'.
 
'Sağlık ve hastalıkların tedavisi yalnızca tıp mensuplarına bırakılamayacak kadar büyük ve çok ciddi bir iştir'. Açıklaması başka yazılarımızda var.
 
Katıldığım (Akademik'ler dahil) toplantılar, medya (Sosyal'i ve öncelikle Facebook'uyla birlikte) karşısında (Eskiden 'muvacehesinde' derdik)  şu laf da benden:
 
'Hakça ve kavgasız, zulümsüz, silahsız, sevgiye dayalı bir toplumsal düzenin kurulması, okumuşların ezici çoğunluğuna bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir'.
 
Mustafa Yuluğ
 
Yoksulları Ezilenleri Kurtaracak Yazılar, s.198-199