Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Benimki sadece merak…
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 
Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’in en güzel koylarından olan Çukuraltı sahiline gittim. Burada Menderes Belediyesince sahil yolu düzenlemesi adı altında kumsala beton dökülmesi ve kumsalın büyük bir bölümünün yok edilmesi nedeniyle isyan derecesindeki vatandaş tepkilerine ve serzenişlerine şahit oldum. Olay bununla da kalmayıp, Paloma Pasha otelinin yanındaki çocuk parkı, amfi tiyatro, tuvalet ve kafeterya olarak düzenlenen yerin şantiye olarak kullanıldığını, burada konteyner, kamyon, kepçe ve inşaat malzemelerinin bulunduğunu tespit ettim.
 
Turizm sezonunun başlamış olmasına rağmen şantiyenin burada ne işi var diye sorduğumda; her yıl yaz tatilini burada geçirdiğini söyleyen bazı gençler, bu yerin Menderes Belediyesine ait Arkadaş Park olarak uzun yıllardır işletildiğini burayı işletenlerin de turizmin sağlıklı ve güven içinde geçirilmesi için çok emek harcadıklarını, sahile sıfır bir yerde ucuz fiyat politikalarıyla da halkın sevdiği ve tercih ettiği işletmeciler olduğunu öğrendim. Bu hayret ve esef verici tablo karşısında araştırmacı gazeteciliğim gereği olayın üzerine giderek konuyu araştırmaya başladım. 
 
Bu kadar mükemmel bir yerin turizm sezonunun başladığı bu dönemde neden işletilmediği ve buranın şantiye olarak kullanıldığını sorduğumda bildikleri kadarıyla Sayın SOYLU tarafından bu yerin ruhsatının iptal edildiği, asıl sebebin bu olmayıp işletmecilerin siyaseten Bülent SOYLU’yu desteklemedikleri için işyerlerine el konulduğu,  ifade edildi.
 
Elbet bunlar anlatılanlar, eğer Sayın Soylu bir açıklama yollarsa aynen yayınlarız.
 
Konuya ilişkin araştırma yaptığımı gören gençlerden biri Facebook’tan bana bir resim gösterdi. Bu resim nedir diye sorduğumda, belediyeye ait Sevgi Parkının işletmecisi olduğunu söylediği kişi ile Belediye Başkanı Sayın SOYLU’nun Ayder Yaylasında çekilmiş, selfi fotoğrafını, Başkanın Cuma kutlama mesajı olarak kendi facebook sitesinde sevenleriyle paylaştığını gördüm. Bu manzara karşısında şaşkınlığım bir kat daha artarak hayretler içinde kaldım. Hafızamda bir hatıra canlandı. Yıllar önce bir işadamı tarafından dönemin İzmir Valisine Adana’ya uçak bileti alındığının basına yansıması üzerine, dönemin valisi utanç ve mahcubiyetinden İzmir Valiliğinden istifa ederek emekliye ayrılmıştır. Gelin görün ki Sayın SOYLU benzer bir olayını Cuma mesajı olarak sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşmıştır.
 
 
Menderes Belediye Başkanı Sayın SOYLU’ya merakımdan soruyorum? 
 
Arkadaş Park işletmecisi sizi gezi programlarına götürseydi, oralarda misafir edip ağırlasaydı, siyaseten sizi destekleseydi, başlarına bu akıbet gelir miydi? 
 
Siz, sizi destekleyenler ve desteklemeyenler olarak farklı kategorilere mi ayırıyorsunuz? 
 
Birilerinin iş yeri kapatılırken, birileri şahsınızın ve Belediyenizin himayesinde mi olacak?  
 

Siz, AK Parti Belediyeciliğinin hizmet elçisi ve İzmir’e açılan kapısısınız. Bu icraatlarınızla mı AK Partiyi İzmirliye sevdireceksiniz. Benimki sadece merak…

 

 

Anfi tiyatro eskiden vardı!

Şimdi Şantiye Alanına dönmüş.

Arkadaş Pakı Hizmet verirken..,

 

Şimdilerde,Arkadaş Parkı Şantiye Alanına Dönmüş.