Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

İzmirli değil Ankaralı mı yapar?
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 
"İzmirliyiz Yaparız" diye seçim afişleri bastırıldı. Aziz Kocaoğlu, bu söylemleri seçim konuşmalarında kullandı. Hatta Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’a karşıda bu söylemi kullanarak, nerden geldiği şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Şimdi 3. Dönemde ustalık devrinde Aziz Bey, Ankara Çankaya Belediyesinden üst düzey 3 bürokratını İzmir’e transfer etti. Hatta Ankara Çankaya Belediye Başkanını da danışman olarak atıyor.
 
Şimdi geriye dönük baktığımızda, geçen dönemde de başkan danışmanlarından, Prof Dr İlhan Tekeli Ankara’dan gelmişti. Danışman Mehmet Ural İstanbul’dan gelmişti.
 
Aziz Bey, danışmanlarını başka illerden getirdiğinde konunun uzmanı kişiler diye hoşgörü ile bakmıştık. Ya şimdi en yakınındaki Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer’i şantiye ile branşı ile hiç alakası olmayan Eshot Genel Müdür Yardımcılığına ataması, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ziya Çavdar'ı başka bir daire başkanlığına atanacağı ve ikisinin yerine de Ankara’dan transfer yapması garip değil mi?

Aziz Bey her seçim döneminden sonra, belediye içerisinde ve kamuoyunda ağırlığı artan bürokratlarını pasifize ederek, yükselmelerinin önüne geçmeyi özel sektör mantığı gereğimi yapmaktadır?
 
Bu eylemi yapan bir kimsenin hele kendiside Tokat’ın Erbaa Beldesinden geldiği düşünülürse, “İzmirliyiz Yaparız” sloganına nedenli gerçekleştirilecek ya da özümseyerek söylediği konusunda bende ciddi kuşkular uyandırdı. Bu yazıyı okuduktan sonra sizlerinde aynı kuşkuyu taşıdığından hiç şüphem yok.
 
Bazen düşünüyorum da aldatıldık mı?  Yoksa kandırıldık mı?
 
Sloganlara inandırılarak gerçekler mi saklandı? Kendi kendime bu soruları sormadan edemiyorum. 
 
Şimdi de kadrolar gençleştirilecek deniliyor, bunun için şirketlerde çalışan emekliliği gelmiş personele kıdemlerinin yanında ihbar tazminatları da verilerek işten ayrılmaları isteniyor. Aziz Bey ayni şeyleri dönem arkadaşları, okul arkadaşları içinde yaparsa samimiyetine inanacağız. Yapmazsa..,
 
İşten arkadaşı ise, okuldan arkadaşı ise, ya da Tokat’tan tanıdığı ise, demek ki bir ayrıcalığı var. O zaman siz olsanız bu anlatımların samimiyetine inanır mısınız?
 
Biraz düşünmeye, geçmişi hatırlamaya hepinizi davet ediyorum.
 
Notlarım;
1- Bornova Belediyesine Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız olmuş, Dere Beton’da çalışmıyor muydu? Bu konuda hayli ilginç iddialar var gelecek yazılarımda yer vereceğim.
2- Bornova Işıkkent otoyol revizyon planı ile ilgili ilginç iddialar var, hangi belediye başkanının oğlunun 15 dönüm yeri var yakında.
3- Adliyenin karşısında adliyeye ait arsaya ek bina yapılması için İBB tarafından imar izni verilmediği, ancak aynı bölgede bulunan binalar çok daha, yüksek yapı olmasına karşın nasıl izin verildiği adliye koridorlarında konuşulmakta. Bu bölgenin imar planlarını incelemeye aldık.