Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Vatandaş ben seçtim sanacak.
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

İzmir seçim atmosferine girdi girmesine de, aday adaylarında bir patlama söz konusu, meğer ne kadar çok başkanlık özlemiyle yanıp tutuşanlar varmış.

Meclis üyelerinin neredeyse yarısının hayallerinde, başkanlık varmış ne diyelim, hayırlara vesile olsun.
 
AK Parti, daha başkan adaylarını açıklamadı, elbet onların adayları da meclis üyelerinden olacaktır.
 
CHP Genel Merkezden sürekli milletvekilleri sırasıyla İzmir’e geliyorlar. Sanırsınız ki seçimler sadece İzmir ilinde yapılacak. Başka iller neden ilgilerini çekmez ki?
 
Kalenin ellerinden çıkma düşüncesi mi, yoksa başka neden mi?
 
Her zaman söylerim ben siyasetten anlamam ama gözlemlerim iyidir. Şaşkınlıkla olup bitenleri izlemekteyim.
 
Aziz Başkan kendini naza çekiyormuş gibi bir görüntü sergilemeye çalışıyor, ancak gönlü bir dönem daha diye yanıp tutuşuyor. Lakin halk ve CHP Genel Merkez kendilerine bir dönem daha vermek istemiyor.
 
CHP İl Başkanı Ali Engin ise Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday yapılmaması durumunda Karşıyaka Belediye Başkanlığı hayalleri bir başka bahara kalacağını bildiğinden Aziz başkan için caba sarf ediyor, aslında tüm çabaları kendi adına. Aziz Başkanın “çete davası” henüz sonuçlanmadığı beklide ceza alacağı kaygısıyla genel merkez temkinli davranıyor.
 
Bu nedenden dolayı Ali Engin, Aziz Başkan için basın açıklamalarında; “10 yıldan beri görevini başarıyla sürdürmüş, Bütün AKP baskılarına rağmen hayali dosyalardan aklanmış, aklanmakta olan bir belediye yönetimi var.”  Diye defalarca söylemekte, ancak ortada ciddi bir iddianame var ve henüz sonuçlanan bir şeyde yok. Cumhuriyet Savcıları ortada bir şey yok iken böylesine bir iddianame hazırlayabilir mi?
 
Ya ceza alınırsa ne olacak? İşte bu sonucu da değerlendiren CHP Genel Merkezi temkinli davranıyor.
 
Ali Engin, her ne kadar adaylığının parti lehine olacağını iddia etse de, aday adaylığı konusunda eğilim yoklamasında % 60 üzerinde bir oy alacağını iddia etse de durum farklı gibi geliyor bana.
 
Ali Engin CHP’nin il başkanı başarılıdır yada başarısızdır, bunu ben bilemem ancak seçime giderken ben gideyim, Karşıyaka Belediye Başkanı olayım demek son derece rahatsız edici bir durum. Seçim öncesi bir de il başkanı mı seçeceğiz şimdi. 
 
Eğilim yoklaması, anket demişken neye göre yapılacak bu anketler, halka mı sorulacak, objektif olacak mı? Bu soruların cevabını bulamıyorum
.
Genel Merkez üst yönetiminden buraya geliyorlar, lüks otellerde kalıyorlar, lüks otellerde yemekler yiyorsunuz da sonuç alıyor musunuz?
 
Diyelim ki anketler yapıldı, sonuçlar doğru olacak mı? Göle maya çalmak gibi!
 
Yeri geldiğinde Avrupalıyız da, Avrupa da, Amerika’da seçimler böylemi yapılıyor? Hayır, böyle olmuyor, onlarda ciddi bir ön seçim yapılıyor, bizde ise genel merkeze kim şirin görünüyorsa yada genel başkanın iki dudağının arasından çıkan başkan olur.
 
Genel Başkan, X kişiyi atadım, atadın da neye göre atadın bunu hangimiz bilecek. Genel başkanın, sosyal yaşamında kim var, hanımına kim ulaşmış, MYK Üyelerine kim yakın?
 
O zaman “Gezi Parkı” eylemlerini neden hayranlıkla izlediniz? Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Umut Oran sürekli İzmir’de de ne yapıyorlar? Adnan Keskin’e İzmir Belediyeleri hakkında bir bilgi verdiğimde bana “siz hafiye misiniz” dedikten sonra söylenecek pek söz bulamıyorum. Şimdilerde Adnan Keskin gidici de deniliyor, neye göre gidici kim biliyor? Kimse bilmiyor
.  
Seçimlerde parası olan, broşür bastıracak, billboardlar hazırlayacak, belediye başkan adayını kim seçti kimse bilemeyecek.
 
Vatandaş yine kendim seçtim sanacak.