Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 

Bu sabah vapurda yerel medyada çıkan haberleri tararken bir haber dikkatimi çekti. “Metropol ilçelerde belediye meclis üyeliğine aday olan partililere seslenen CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’yi eleştirdi” haberinin “Yalandan beslenen çevreler var” başlığının altındaki son kısmını defalarca okudum. Önce sizlerle paylaşıp sonra yorumlayım diyorum.

“CHP’li belediyeler tarlama imar vermiyor, toprağı yağmalayamıyorum, arazime AVM yapamıyorum’ diyenler var. Bunlara karşı da mücadele edeceğiz. Bu yapılanmanın medya ayağı da var. Kimin köşesinde kalemini niye oynattığını iyi biliyoruz. Niye yazılar yazdığını görüyoruz. CHP artık uyandı”
 
Bu haberi defalarca okudum, Ali Engin acaba beni mi işaret ediyordu? Yok, canım bu ben olamam, ben AVM yapmıyorum, toprağı da yağmalamıyorum hoş artık yatırımda yapmıyorum, ranta tamamen küstüm, kendimi kamuya adadım.
 
Sonra tekrar okudum, “Yapılanmanın medya ayağı var kimin köşesinde kalemini niye oynattığını iyi biliyoruz” hemen Süleyman Ağabeyi aradım, ağabey benim aklım yetmedi Ali Engin burada kimi işaret ediyor? “Muhtemelen seni işaret ediyor, medya kısmında ise bizi” deyince, daha vapurdayken hemen CHP İl Başkanlığı’nı aradım, İl Başkanı daha makamına gelmemiş, önemle telefon beklediğimi ilettim.
 
Henüz derneğe girmiştim, CHP İl Başkanlığı Sekretaryası cevaben Sayın Ali Engin arıyor dediler:
 
-Buyurun Nivent Hanım beni aramışınız.
 
-Ali Bey günaydın, bugün sizin açıklamalarınızı okurken bir açıklamanız dikkatimi çekti, CHP’li belediyeler tarlama imar vermiyor, toprağı yağmalayamıyorum, arazime AVM yapamıyorum’ diyenler var. Bunlara karşı da mücadele edeceğiz. Bu yapılanmanın medya ayağı da var. Kimin köşesinde kalemini niye oynattığını iyi biliyoruz derken beni mi işaret ettiniz?
 
-Hiç olur mu Nivent Hanım siz sermayedar mısınız ki, biz sizi seviyoruz, lütfen.
 
Teşekkür ederim diye telefonu kapattım.
 
Sonra çayımdan bir yudum aldım ve CHP İzmir Örgütü’nün en tepesindeki kişi beni takdir ediyor, demek ki ben doğru yoldayım ya İzmir Belediye Başkanı da beni sevip takdir ediyor mudur diye düşünmedim değil.
Aziz Başkan “ İşimiz İzmir, Gücümüz İzmir” demiyor mu bizim de, "İşimiz İzmir Gücümüz İzmir". Yok, aslında birbirimizden farkımız, ama biz Osmanlı Bankasıyız.
 
Ama kimin Osmanlı Bankası olduğu, bilinmiyor değil mi?
 
Ali Engin aslında çok güzel noktalara değinmiş, “AK Parti belediyeciliği imar planlarında yeşil alan olarak görünen karayolları arazisini satmaktır” evet bu alanın satılmasına bizler de karşıyız yok mu AVM yapılacak başka alan?
 
Ya Konak Belediyesi’nin sattığı Üçkuyular’da bulunan alan için ne yaptınız? Orası halkın kullanımında olması gereken pazaryeri değil mi? O zaman niye ses çıkartmadınız?
 
TANSAŞLAR halen yeşil alanlarda rantlarına rant katmaya devam ediyorlar, 2012 yılında yıkım kararları çıkmasına karşın hala ne bekleniyor bir bilginiz var mı? 
 
Peki, Konak – Karşıyaka vapur iskeleleri neden bitmedi sorguluyor musunuz? Siz Karşıyakalısınız neden ben sizi hiç vapurda göremiyorum?
 
Neden AKP İl Başkanı’nı göremiyorum halkın arasında.
 
Beş yıldızlı otellerde açılışlara davetlere katılarak halktan nasıl destek isteyeceksiniz, halk sizi, niye sadece TV ekranlarında görmekte?
 
İzmir Büyükşehir Aday Adayları’na bakıyorum, büyük hayal kırıklığı yaşıyorum, dostlarım bana, “aday adaylarını bu kadar eleştirirsen Aziz Başkan başımıza kalacak” diyorlar. Ne yapayım içime sindiremiyorum, öyle belgeler geliyor ki akıllara ziyan, ben bile yok artık diyorum.
 
Zaman içinde hepsine değineceğim, aslında siyaset, Süleyman Gençel’in konusu ve bu işi gerçekten çok iyi biliyor. Ben dosyalara göre yazarım onun siyaset üzerine öngörüsü var ben anlamam. Anlamakta istemem.
 
Ali Engin, “CHP artık uyandı” da demiş, evet CHP uyandı, Kılıçdaroğlu İzmir’i çok iyi izliyor bu kez geçmişte yapılan ahbap çavuş ilişkileri olmayacak gibi görünüyor.
 
Aziz Başkan’ın işi bu kez çok zor. Adaylığı açıklanmıyor, davalardan henüz beraat kararı çıkmadı, kendisi de “Bir varım bir yokum, izlemedeyim” diyor. Bir yandan da iddialara göre, Basmane’de seçim ofisi tutmuş deniliyor. 
Ben de şaşırdım kaldım, dedim ya ben siyasetten anlamam!