x
   

2012 yılından bugüne..,

12 Ekim 2016 Çarşamba , 19:20
Okunma: 2675
0 Yorum

Ne beklenmektedir?

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi mevcut belediye binasını deprem yönetmeliğine uygun hale getirmesi ile ilgili 2012 yılından bugüne hiçbir gelişme olmadığını yazışmalarımızdan anlıyoruz.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi binasını deprem yönetmeliğine uygun hale getiremezken nasıl İzmir ilinde deprem yönetmeliğine uygun olmayan binaların yenilenmesine öncü olacak?
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında Genel Sekreter Vekili Raif Canbek imzalı yazıda;

“Belediyemiz Hizmet Binamızın depreme karşı dayanıklılık testleri yaptırılarak binanın son durumunun tespit edilmesi gerekli görülmüş, hazırlanan Zemin Etüdü Raporu doğrultusunda Eylül 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası Deprem Güvenliğinin Belirlenmesi Projesi hazırlanmıştır.
 
Yapılan bu değerlendirme sonucunda Belediyemizde güçlendirme projesi hazırlanmış ve yapım ihale aşamasına gelinmiştir.
 
İnşaat faaliyetleri başladığı zaman binanın tahliyesi gerektiğinden, bu hususun gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir.”
 
2015 yılında Genel Sekreter Yardımcısı B.Fügen Selvitopu imzalı yazıda ise;
 
“İzmir Biüyükşehir Belediye Binası güçlendirme projesi İnter Yapı İnş. Ltd. Şti. Firmasına 68.000 TL bedelle yaptırılmıştır.

Güçlendirme projesi ile ilgili inşaat faaliyetlerinin başlanabilmesi için binanın tahliyesi gerekmektedir. Bina tahliyesi için yeni belediye binaları yapımı gerekmekte olup, konu ile ilgili projesi tamamlanıp inşaat yapımına başlanan ve projesi tamamlanmak üzere olan iki adet Belediye Hizmet Binası çalışmalarımız bulunmaktadır.”
 
Proje hazırlanmış belediyenin kasasından 68 Bin TL çıkmış ve ortada hala yapılan bir şey yok! 
 


Kaynak: