x
     

2009 yılında,Gazete Vatan haberinde yer alan.

13 Temmuz 2014 Pazar , 21:04
Okunma: 52844
0 Yorum

CHP Konak İlçe başkanı seçilen M. Şakir Başak ile ilgili 2009 yılında, Gazete Vatan'da yer alan haberi yorumsuz olarak olduğu gibi yayınlıyoruz.Bu arada bu davanın kesinleşip kesinleşmediği konusunda kendisinden açıklama bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 


İZMİR Adalet Sarayı icra müdürlüklerinde yapılan satış ihalelerini almak için `çorba parası' adı altında rüşvet dağıttıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar mahkum oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'in talimatıyla gerçekleştirilen `Seher' operasyondan sonra hakkında dava açılan, CHP eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şakir Başak ile birlikte toplam 15 kişiye, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 5'er yıl hapis cezası verildi.

İzmir Adalet Sarayı'nda, 2007 yılı sonunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'in talimatıyla icra ihalelerine girerek, katılanları tehdit ettikleri ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen bir gruba karşı `Seher' adı verilen operasyon yapıldı. Soruşturma sonunda aralarında CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Şakir Başak'ın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Mehmet Nuri Turhan'ın işyerinde ele geçirilen 8 ajandayı inceleyen Cumhuriyet Başsavcıvekili Yaşar Özer Bölükbaşı, ilginç notlarla karşılaştı. Turhan'ın, ajandalara çoğu adliyede görevli 12 icra müdürü ve yardımcısına, işleri kolaylaştırmaları için `çorba parası' adı altında rüşvet verdiğini not ettiği belirlendi. Ajandalarda rüşvet verilen memurların ve rüşvet miktarlarının tek tek not edildiği görüldü. Bölükbaşı, önce Turhan'ın ifadesini aldı, ardından da skandala adı karışan ve bir bölümü bugün emekli olan icra müdür ve müdür yardımcılarını tek tek odasına çağırarak sorguladı. İfadeleri alınan memurlar iddiaları yalanladı. 

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde icra müdürlüğünün satış ihalelerine rüşvet vererek fesat karıştıran ve haklarında 22'şer yıl hapis cezası istenen 16 tutuksuz sanığın son duruşması önceki gün yapıldı. Son duruşmaya tutuksuz yargılananlardan CHP eski İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Şakir Başak ile birlikte toplam 8 kişi katılırken, diğer sanıkları avukatları temsil etti. Sanıklar son savunmalarından suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini istedi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

1 KİŞİ BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanıklardan CHP eski İl Genel Meclis üyesi Mehmet Şakir Başak başta olmak üzere Mehmet Nuri Turhan, Hüseyin Polat, Mehmet Başak, Zeyni Akmeşe, Mehmet Sedan Başak, Orhan Demirci, Faysal Daş, Yetişkin Erişen, Turan Demirci, Ömür Demirci, Şevik Kasap, İsmail Nurhan Bulak, Oral Aksu Sarıhan ve Murat Akyıldız'ı, `İhaleye fesat karıştırmak' suçundan 5'er yıl hapis cezasına çarptırdı, Hüseyin Güven ise beraat etti. Sanıklar hakkında `suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçlamasından ise beraat kararı verdi.

İCRA ÇALIŞANLARI HAKKINDAKİ DAVA SÜRÜYOR

Aynı operasyonda rüşvet olmakla suçlanan İcra Müdürleri ve çalışanı 12 kişi hakında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görevi kötüye kullanmak suçundan açılan dava ise henüz sonuçlanmadı.


Kaynak: